Az MSZP az állami vagyon elkótyavetyélésétől tart

2010.05.30. 15:15
Öt törvényjavaslatot is korrigálna az MSZP, köztük a családi pótlékról szólót és a pályázat nélküli privatizációt is.

Több, már beterjesztett törvényjavaslat korrekcióját kéri az MSZP a kormánytöbbségtől

Lendvai Ildikó, a szocialisták leköszönő elnöke felszólította a Fideszt, hogy ne töröljék el az állami vezetők havi kétmillió forintos bérplafonját. Szerinte nem lehet megengedni a pályázat nélküli privatizációt sem, mert az az állami vagyon elkótyavetyélése. A Trianon nemzeti emléknappá nyilvánításáról szóló határozat szövegében - amelynek hétfőn lesz a szavazása - pedig világossá kell tenni, hogy a sebek gyógymódja nem a határrevízió, mondta.

A szocialista politikus szerint szüneteltetni kellene a kisebbségi és települési önkormányzatok létszámának csökkentéséről szóló javaslat vitáját, amíg a kormánypártok nem egyeztetnek az érintettekkel.

A szocialisták korrigálnák a családi pótlékról szóló javaslatot is. Lendvai Ildikó azt mondta, hogy azzal, hogy az iskoláztatáshoz kötnék a családi pótlék pénzbeli folyósításának egy részét alapvetően egyetértenek. Azt a módosító indítványt azonban már nem fogadják el, hogy ha nem jár iskolába a gyerek akkor a családi pótlék teljes összegét egy arra elkülönített számlára folyósítsák, amelyhez a szülőknek nincs hozzáférésük.