Méteres víz állt egy utcában Törökbálinton

2010.05.30. 16:21
Törökbálinton a délutáni hatalmas felhőszakadások után volt olyan útszakasz, ahol egy méter magasan állt a víz, de Érden és Nagykanizsán is sorra érkeztek bejelentések a tűzoltókhoz.
D  VG20100530012

Hatalmas felhőszakadás volt Érden és Törökbálinton vasárnap délután, a tűzoltókhoz sorra érkeztek a bejelentések. Utcákat öntött el a víz, több út járhatatlanná vált, autók akadtak el mindkét településen.

Törökbálinton, a Szent István utca egy része víz alatt volt, a lezúduló csapadék befolyt a házakba is. Szintén Törökbálinton, a Bajcsy- Zsilinszky utca M7-es autópálya alatt lévő szakaszán egy méter magasságban gyülemlett fel a víz. Itt két kocsi is elakadt, a víz gyakorlatilag az autók lámpájáig felért.

Nagykanizsán több utca is víz alá került, valamint pincéket öntött el a víz. A nagykanizsai tűzoltóság ügyeletének tájékoztatása a Bajza és a Só utcában egy-egy pincéből kellett szivattyúzniuk az oda beömlött vizet. Több utcában is 15-20 centiméteres, az autók tengelyét is elborító sáros víz hömpölygött a felhőszakadást követően.

D  VG20100530003

A Rózsa és a Hevesi utca sarkán, a Bartók Béla utcában, de még az itt lévő lakótelepi házak közötti parkolókban is magasan állt az autók között az elfolyni nem tudó víz. Akadt olyan útszakasz, ahol a csatornák nem tudták elnyelni a csapadékot, sőt a víz a lefolyónyílásokon tört felfelé.