Áruházakat ürítenek ki Miskolcon

2010.06.06. 08:19 Módosítva: 2010.06.06. 21:23
Kiürítették a Miskolc keleti kapujánál lévő áruházakat vasárnapra virradóra, mert a Sajó árvize ezeket is elöntötte. A rendőrök csónakkal eredtek a Auchan fosztogatóinak nyomába.

Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője közölte: szombaton a miskolci tűzoltóság több helyszínen dolgozott a vízkárok megelőzésén. Működési területükön Felsőzsolca és Miskolc keleti kapuja volt a védekezés két fő helyszíne.

Szombaton a reggeli órákban még úgy tűnt, a Sajó és a Kis-Sajó áradása miatt a Sajó utcán a korábbi napok erőfeszítései eredményesek lesznek. A ideiglenes védművek jól állták a víz nyomását, de az óriási víztömeg egy helyen megbontotta őket, és jelentős mennyiségű víz áramlott az útra, illetve a város keleti részére.

Fotó: Földes András

Vasárnap reggel így több utcát ki kellett üríteni Miskolc keleti részén, ahol a megáradt víz áttört a gátakon. Ezen a környéken több bolt, autószalon és szupermarket található. Munkatársaink helyszíni jelentése szerint az autószalonokban 50-150 centis vízben állnak az autók, a nagyáruházakban pedig térdig ér a víz. Az áramot kikapcsolták az egész környéken, néhány tűzoltót látni csak. A rendőrök több riasztást kaptak, hogy fosztogatókat láttak a kiürített, és félméteres vízben álló Auchan áruházban. A szupermarketek, így az Auchan, a Brico Store és a Metro is csak csónakkal közelíthető meg.

Több utcát teljes hosszukban 30-60 centiméteres víz lepett el, elmosva több kereskedelmi telephelyet, épületet. A kereskedők mentették a menthetőt a tűzoltók segítségével. Homokzsákok ezreivel, és több szivattyúval próbálták lassítani a keleti irányba törő áradatot, de ez végül is a késő esti órákra körülkerített több, a József Attila utca végén található nagyáruházat is.