Kilenc útszakasz van zárva Pest megyében

2010.06.07. 14:20
Összesen kilenc útszakaszt zártak le Pest megyében hétfőig a Duna vízszintjének emelkedése miatt. A rendőrség tájékoztatása szerint a legutóbbi lezárás hétfőn délelőtt, a 12-es főút Vác és Verőce közötti szakaszát érinti.

Pest megyében már szombaton délután elkezdődtek a lezárások. Jelenleg zárva a 2-es főút sződligeti szakasza. A Budapest felől érkezőket Gödnél, a Vác felől érkezőket pedig a város végén található benzinkútnál terelik az M2-es útra. Zárva a Kisoroszit Tahitótfaluval összekötő út is.

Szentendrén a Dunakorzót részlegesen, a Papszigetet teljesen lezárták. Zárva a Letkés Ipolydamásd közötti összekötő út egy szakasza, a lezárást Rétság és Parassapuszta irányába lehet elkerülni.

Az Ipoly áradása miatt lezárták a letkési Ipoly-ág híd ját is. A legközelebbi közúti határátkelőhely a Nógrád megyei Parassapuszta. A vízátfolyások és az árvízvédelmi munkálatok miatt zárva a 11-es főút Visegrád és Dömös közötti szakasza. Pilismarót és Esztergom a 11-es főúton nem közelíthető meg, helyette a 10-es főutat lehet használni.

Lezárták a 12-es főutat Nagymaros belterületén. Zebegény, Szob és Ipolydamásd a 12-es főúton nem közelíthető meg, ezekre a településekre Kóspallagon és Márianosztrán keresztül lehet eljutni.

Lezárták Vácon a 2-es főúton a Diadal térnél, a körforgalom előtti Kőszentes hidat, mivel azt elöntötte a patak. A Budapest felé közlekedők az M2-es felé kerülhetnek, a kosdi illtetve rádi felhajtónál lehet felhajtani az M2-es útra.

A Duna megemelkedett vízszintje miatt a 12-es főút Vác és Verőce közötti szakaszát hétfőn reggel zárták le teljesen. Az autósok a régi verőcei utat használják Katalinpuszta felől.