Felfüggesztenék Gyurcsány mentelmi jogát

2010.06.12. 10:15
Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséhez nem férhet kétség, mondta a Magyar Hírlapnak Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke arról, hogy pártja hozzájárulna-e a bukott miniszterelnök parlamenti kiadatásához egy esetleges büntetőügyben.

Kövér László szerint Gyurcsány Ferenc "politikai bűnöző, aki ameddig el nem tűnik a magyar közéletből, és bármilyen értelemben az MSZP nevében szólhat, a szocialistákkal mint demokratikus szervezettel nem számolhatunk". A Fidesz választmányi elnöke erről a Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt.

Arra a kérdésre, felmerülhet-e a volt miniszterelnök büntetőjogi felelősségre vonása, Kövér azt válaszolta: meg meri kockáztatni, hogy Gyurcsánynak már régen bíróság előtt kellene állnia. "Legkevesebb azért, amit a balatonőszödi beszédében bevallott. Vagyis, hogy de facto összeesküvésszerű módon megtévesztve a magyar állampolgárokat, elfedve a valóság megismeréséhez szükséges adatokat, tényeket, elcsalták a 2006-os választásokat" - tette hozzá.

Kövér úgy véli, Gyurcsánynak a "2006. őszi rendőrterror" miatt is bíróság előtt kellene állnia. Az újságíró kérdésére, miszerint ha eljárás indulna ellene, a Fidesz felfüggesztené-e a (volt kormányfő) mentelmi jogát, a politikus úgy felelt, szeretné, ha itt tartanánk, a mentelmi jogának felfüggesztéséhez nem fér kétség.