Újra egy eljárásban Szilvásy, Herényi és Dávid Ibolya

2010.06.22. 13:30
Mentelmi joguk megszűnése után újra nyomozásba kezd Dávid Ibolya és Herényi Károly ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség, ügyüket pedig egyesítik a Szilvásy György ellen az UD Zrt. ügyében folyó eljárással. A nyomozásnak egyelőre csak a volt titokminiszter a gyanúsítottja.

Ismét egy eljárásban vizsgálja Szilvásy György, Dávid Ibolya és Herényi Károly ügyét a Központi Nyomozó Főügyészség az UD-üggyel összefüggésben.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője elmondta: technikailag egyesítették a Szilvásy György ellen folyó eljárást és a személyes adattal való visszaélés, valamint kényszerítés miatt indult ügyet.

Herényi, Dávid és Szilvásy
Herényi, Dávid és Szilvásy

Az ügyészség korábban már egy eljárásban vizsgálódott, de mivel az országgyűlés tavaly októberben nem függesztette fel Dávid Ibolya és Herényi Károly akkori parlamenti képviselők mentelmi jogát, ezért a Szilvásy György ellen folyamatban levő büntetőeljárástól elkülönítették, majd megszüntették ügyüket.

Mivel sem Herényi Károly, sem Dávid Ibolya nem jutott be a 2010. évi országgyűlési választásokon a parlamentbe, a Legfőbb Ügyészség június 10-én a nyomozás folytatása mellett döntött.

Fazekas megerősítette: az eljárásnak jelenleg továbbra is egyetlen gyanúsítottja van.