Meneszthetik Falus Ferenc tisztifőorvost is

2010.07.05. 13:07 Módosítva: 2010.07.05. 17:01
Valószínűleg kedden felmenti tisztségéből Falus Ferenc országos tiszti főorvost Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. A miniszter az MTI-nek hétfőn úgy fogalmazott: "holnap (kedden) várom őt, és tájékoztatom a jövőjéről". A Népszabadság szerint az utód Paller Judit az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének vezetője lehet.

A miniszter előzetesen nem kívánt a felmentésről többet mondani, de ahogy fogalmazott: "lesz változás az ÁNTSZ élén". Amennyiben megtörténik a felmentés, az utódot is megnevezi a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a kifogás Falus Ferenc munkájával, Réthelyi Miklós azt mondta: voltak problémák az ÁNTSZ működésével, és az egészségügyi kormányzat szívesebben dolgozna egy olyan emberrel, akivel szemben nagyobb bizalom van.

Réthelyi Miklós úgy fogalmazott, egy új kezdethez új személy kell. Ha a miniszter felmenti Falus Ferencet, az azonnali hatályú lesz.

A Népszabadság úgy tudja: Falus Ferenc utóda Paller Judit az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének vezetője lehet.