Újabb ingatlampanama Erzsébetvárosban?

2010.07.05. 14:59
Nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség három újabb erzsébetvárosi ingatlan eladása kapcsán, Vattamány Zsolt, a Fidesz kerületi frakcióvezetőjének feljelentése alapján. A feljelentés szerint jelentős kár érte az Almássy téri Szabadidőközpont, az Akácfa utcai öregek otthona és a Kertész utca 23-as számú épület eladása, illetve apportálása kapcsán az önkormányzatot.

A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya végzi, az eljárás ismeretlen tettes ellen indult. Vattamány Zsolt VII. kerületi fideszes képviselő a múlt héten tett feljelentést, mert szerinte három épület - az Almássy téri Szabadidőközpont, az akácfa utcai öregek otthona és a Kertész utca 23-as számú épület - eladása kapcsán különösen nagy kár érte a kerületet. A kerületben egyébként már több önkormányzati épület eladása kapcsán tart nyomozás, az egyik gyanúsított a polgármester, Hunvald György.

Az ingatlanok eladásával kapcsolatos feljelentést eredetileg a Központi Nyomozó Főügyészségre küldte el a feljelentő, mert ott egyes kerületi ingatlanok kapcsán már tart nyomozás. A Központi Nyomozó Főügyészségen azonban megállapították, hogy azokhoz nem kötődik olyan szorosan a mostani feljelentés, hogy egyesíteni kellene az ügyet, ezért kerültek az iratok a Fővárosi Főügyészségre - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Fővárosi Főügyészség meghozta a feljelentéssel kapcsolatos határozatát, ami szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával elrendeli a nyomozást. A feladatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályára bízták. A feljelentés szerint egyébként a három épület értékesítése és apportálásakor különösen jelentős vagyoni hátránya származott.