Jegy nélkül utazott Gyurcsány Ferenc

2010.07.12. 20:26
Kifizette a pótdíjat saját maga és felesége után Gyurcsány Ferenc, aki a szombati melegfelvonulás után utazott jegy nélkül a földalattin. Több szocialista politikus is vele volt, Vadai Ágnes szerint miatta nem érte kár a BKV-t, mert utólag eltépett egy jegyet.

Pótdíjat fizetett saját maga és felesége után Gyurcsány Ferenc, aki a szombati Meleg Méltóság Menetéről távozva testőrökkel és több szocialista politikussal együtt jegy nélkül szállt fel a földalattira, tudta meg a Mandíner.hu. Gyurcsány környezetének egyik tagja szerint a volt miniszterelnök azt hitte, kísérőik gondoskodtak a jegyről.

Nem büntették meg szombaton a volt miniszterelnököt és kíséretét, azonban a Mandíner.hu nyilvánosságra került videóján látszik, hogy a társaság nem lyukasztott jegyet.

Beterelték őket az állomásra a rendőrök, ahol először azt mondták a hangosbemondóban, hogy nem áll meg szerelvény, végül azonban mégis megállt egy kocsi, amelybe bezsúfolódtak, nyilatkozott az esetről a Blikknek Szabó Zoltán volt MSZP-s képviselő. A Deák téren egy sárga mellényes férfitől megkérdezte, hogy a BKV vendégei voltak-e az útra, ő pedig azt mondta, ne foglalkozzanak vele.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója azonban a lapnak elmondta, nem tud arról, hogy aznap ingyenes lett volna a közlekedés bármilyen közlekedési eszközön.

Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár azt mondta, hogy nem csak politikusok voltak az állomáson, a rendőrség mindenkit beterelt az állomásra. A tömegben elfelejtette a jegylyukasztást, szerinte azonban nem érte kár a BKV-t, mivel amikor ez később eszébe jutott, akkor utólag eltépett egy jegyet.