Simicskó mégsem lesz polgármesterjelölt

2010.07.12. 19:05
Nem Simicskó István lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Újbudán, bár korábban úgy lehetett tudni, hogy ő indul a posztért. Simicskó továbbra is a honvédelmi tárca államtitkára marad.

Mégsem a kereszténydemokrata Simicskó István lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a főváros XI. kerületében az őszi önkormányzati választásonm tudta meg az MTI kormánypárti forrásból. A politikus továbbra is a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára marad.

A tisztségre jelöltként korábban felmerült Kupper András fideszes politikus neve is, aki azonban a honlapján június 11-én azt közölte, hogy Simicskó Istvánt támogatja Újbuda polgármesterjelöltjeként, és a Fidesz kerületi elnökségének jelölését köszönettel visszautasította.

Az MTI akkori értesülése szerint felmerült lehetséges indulóként Schneller Domonkos, a Fidesz XI. kerületi elnöke és Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapító szóvivőjének neve is, de végül a legtöbb szavazatot Simicskó István kapta.

Néhány nappal később, június 23-án a Fidesz választmányának elnöksége feloszlatta a Fidesz kerületi szervezetét, az újjászervezéssel pedig Simicskó Istvánt bízták meg.

Simicskó István jelenleg a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, ha polgármesterré választották volna, akkor a törvény szerint le kellett volna mondania kormányzati posztjáról. A helyi önkormányzatokról szóló 1990-es törvény kimondja: a polgármester többek között nem lehet a kormány tagja, államtitkár, szakállamtitkár, valamint központi államigazgatási szerv köztisztviselője.