Nem lesz kamionstop a hétvégén

2010.07.17. 08:17

Felfüggesztette a kamionstopot szombat délután 3 órától vasárnap este 10-ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium. A szerdán meghirdetett 3. fokozatú hőségriadóval indokolta ezt Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Közbiztonsági és egészségvédelmi okokból függesztik fel a kamionstopot hétvégére. A sofőrök így gyorsabban leszállíthatják rakományaikat, és nem kell a hőségben a parkolóban vagy a járműben várakozniuk. A kamionstop a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű kamionokra vonatkozik szombat délután 3 és vasárnap este 10 óra között.

Megint dugó az M7-esen

Erős forgalomra, lassú haladásra kel számítaniuk a Balaton felé igyekvőknek az M7-es autópályán. Az M1-M7-es pályák közös, budapesti kivezető szakaszán csak 50-60 kilométeres óránkénti sebességgel lehet haladni, a forgalmat az érdi tetőnél egy hármas koccanás is tovább lassítja.

Lejjebb, Székesfehérvár környékén már jobban lehet haladni, de a Balatonnál, főleg a balatonvilágosi lehajtónál ismét torlódásra, lassú haladásra kell számítani. A forgalom várhatóan a kora délutáni órákra csillapodik.