Röszkén torlódás, Tompa felé terelik a forgalmat

2010.07.17. 10:21
Tompa felé terelik a forgalmat a röszkei határátkelőnél, ahol torlódás alakult ki a kilépő oldaon a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt.

Tompa felé terelik az M5-ös autópálya forgalmát a 173-as kilométernél, mert a Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt kétórás várakozás alakult ki a röszkei átkelő kilépő oldalán.

Amíg a torlódás nem enyhül, az újonnan érkezőket irányítják át a tompai átkelőhöz – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A főhadnagy azt tanácsolta az utazóknak, eleve válasszák a tompai átkelőt. Ám azóta Tompánál is feltorlódtak az átkelők, így most a hercegszántói, illetve a bácsalmási átkelést javasolja a rendőrség, a magyar és szerb állampolgárok pedig a naponta 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt is igénybe vehetik.

A röszkei határátkelő kilépő oldalán vasárnap estig intenzív forgalomra számítanak, a szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő első csoportok miatt vasárnap délután pedig már a belépő oldalon is várakozásra számíthatnak az utazók – tudatta a szóvivő.

Várakozni kell a letenyei határátkelőnél is

Húszperces várakozási idővel kell számolniuk azoknak, akik Letenyénél akarnak Magyarországról kilépni, a horvát autópályákon pedig kilométeres torlódások alakultak ki.

A Horvát Autóklub (HAK) szombati közlései szerint a horvát autópályákon a tenger felé igen erős forgalom alakult ki. Több helyen baleset miatt alakult ki a torlódás, a Zágráb környéki fizetőkapuknál pedig kilométeres sorokban várakoznak az autók.

Az Adriáról hazafelé tartók Zágráb előtt, Luckónál már délelőtt 5 kilométeres várakozásra kényszerültek a fizetőkapuknál, de a magyar határ felől érkezőknek is mintegy 300 méteres sorban kellett várakozniuk.