Újabb névlista Hódmezővásárhelyen

2010.07.19. 09:48

A jó közmunkásokról is listát hozott nyilvánosságra Hódmezővásárhely önkormányzata. A város weboldalán 150 ember nevét és születési adatát közölték, olyanokét, akik a közterületeket tették rendbe, vagy például önkormányzati intézményekben segítettek. Az önkormányzat megfogalmazása szerint a névsorban szereplő emberek "a város támogatását kérték és nem csupán éltek a közcélú foglalkoztatásban felajánlott munkalehetőséggel, de tartósan kimagasló teljesítményükkel, pontos, megbízható munkájukkal példaértékű együttműködést valósítottak meg".

Nemrég nagy port kavart, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat listát hozott nyilvánosságra a szociális támogatásokkal, segélyekkel visszaélőkről. A város honlapján tették közzé azoknak a nevét is, akik segélyt, támogatást igényeltek, de azt mégsem vették át, vagy a megítélt támogatást, a felajánlott munkát később visszautasították.

Az intézkedés ellen akkor a Lehet Más a Politika, a Társaság a Szabadságjogokért és az adatvédelmi ombudsman is tiltakozott. Jóri András adatvédelmi biztoshoz írt levelében Lázár János, Hódmezővásárhely polgármester úgy fogalmazott: azoknak az adófizető polgároknak, akik tisztességesen dolgoznak és tisztességesen adóznak, joguk van tudni, hogy kik azok, akik az általuk befizetett összegekkel és a szociális segélyezés rendszerével visszaélnek.