Kirúgják Borovszky Tímeát

2010.07.22. 12:55 Módosítva: 2010.07.22. 12:56
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nem kívánja foglalkoztatni Borovszky Tímeát. Ezt azután közölte a tárca, hogy a Magyar Nemzet megírta: a vesztegetés miatt elítélt főosztályvezető státusban van.
Fotó: Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos

Az államtitkárság "elindította a korábbi Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságát vezető Borovszky Tímea munkaviszonyának megszüntetését. Az államtitkárság nem kívánja foglalkoztatni a korábbi főosztályvezetőt" - olvasható a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Balog Zoltán által jegyzett közleményben.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában az olvasható, hogy a vesztegetés miatt elítélt, állásából tavaly felfüggesztett főosztályvezetőt, akit a korábbi oktatási miniszter, Hiller István nevezett ki, továbbra is kapja csaknem 600 ezer forintos havi fizetését is, noha tavaly március óta nem végezhet munkát.

Borovszky Tímea a roma diákok felzárkóztatásáért volt felelős esélyegyenlőségi főigazgatóként.

A tárcánál a lapnak elismerték, hogy továbbra is státusban van. Ezt azzal indokolták, hogy az esélyegyenlőségi főigazgatóság hamarosan átkerül Balog Zoltán felügyelete alá, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságához.

A főosztály átadása folyamatban van, az esetleges személyi ügyekről a terület új gazdája dönt.