Augusztus 10-ig még lehet jelentkezni az egyetemekre

2010.07.28. 15:39
A pótfelvételizők csak egyetlen szakot, és azt is csak költségtérítéses formában jelölhetik meg jelentkezési lapjukon. már csak az jelentkezhet, aki a tavaszi felvételinél nem adta be a lapját sehova, vagy beadta ugya, de nem vették fel egyik megpályázott helyre sem.

Több mint 400 képzés és 2500 szak költségtérítéses formája közül választhat az, aki pótfelvételire készül. A jelentkezéskor azonban érdemes figyelembe venni, hogy azokon a költségtérítéses képzéseken, amelyeket korábban már meghirdettek, a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb mint a normál felvételinél elvárt.

A ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb, ha az adott képzés eddig nem indult költségtérítéses formában, ez az alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál kezdődik.

Pótfelvételizni egyébként csak az mehet, aki vagy nem jelentkezett a normál, tavasszal meghirdetett felvételire, vagy nem vették fel őket a korábban megpályázott helyekre.

A választható képzések listája a www.felvi.hu weboldalán érhető el, csakúgy, mint az elektronikus jelentkezési lap. A jelentkezéshez csatolni kell a felvételi pontszámításhoz szükséges dokumentummásolatokat is. Az eljárás alapdíja 5000 Ft lesz.

A jelentkezést hitelesítő adatlapot 2010. augusztus 12-ig kell beküldeni az Oktatási Hivatalba, a ponthatárokat 2010. augusztus 27-én hirdetik ki.