Szétszedték az át sem adott játszóteret Döbröcén

2010.07.28. 09:48
Még át sem adták, de már szét is szerelik az új játszóteret Döbröcén. A játszóteret uniós forrásokból finanszírozták, az átépítés során nem a pályázati kiírásban szereplő játékokat rendelték meg, ezért a műszaki ellenőr nem vette át.

Újra cserélték Döbröce játszóterének eszközeit kedd délelőtt, írja a Zalai Hírlap. A hír különlegessége, hogy egy még át sem adott játszótéren cserélték le a vadonatúj, magyar gyártású játékokat nyolcszázezer forinttal drágább nyugati termékekre.

Klujber József, Döbröce polgármestere elzárkózott a nyilatkozattól, de az építkezés helyszínén beszélgetett a kivitelező Vectorbau Kft. ügyvezetőjével. A Zalai Hírlap tudósítása szerint párbeszédükből kirajzolódott a kép: a játszóteret a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán elnyert ötmillió forintból újították fel, ennek során viszont nem a pályázatban szereplő kódszámú eszközöket rendelték meg, hanem ajánlatot kértek egy magyar gyártótól.

A magyar gyártó, a Játszótér 2006. Kft. anyagilag kedvezőbb ajánlatot tett. "Azonos műszaki tartalommal bíró eszközöket szállítottunk Döbröcére" - nyilatkozta a lapnak Dóra Vilmos, a Játszótér 2006. ügyvezetője. Állítása szerint a pályázat kiírója, sőt a minisztérium is hozzájárult a cseréhez, ám az átadás előtt a műszaki ellenőr nem vette át a játszóteret az eltérések miatt.

A Játszótér 2006. játékai amúgy mindenben megfelelnek az európai szabványoknak.

Az önkormányzat ezután döntött úgy, hogy az elszámolással kapcsolatos gondokat megelőzendő inkább lecseréli a magyar játékokat a kiírásban szereplő kódszámú, ám drágább termékekre.

"Annyiban hibáztunk, hogy a magyar cégtől megrendelt játékeszközök paramétereit pontosan le kellett volna egyeztetnünk a megrendelés előtt" - nyilatkozat a Zalai Hírlapnak Soós Norbert, a kivitelező ügyvezetője. Mint mondta, az átépítés nekik is veszteséget okoz.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal csak annyit mondott, hogy hozzájuk még nem érkezet jelzés a döbröcei játszótérrel kapcsolatos gondokról.