Rogán lehet Tarlós jobbkeze

2010.07.30. 08:07 Módosítva: 2010.07.30. 08:13

Az atv.hu fideszes körökből számazó információi szerint a 2006 óta belvárosi polgármester Rogán Antal valószínűleg nem indul újra az V. kerület polgármesteri címéért az őszi önkormányzati választásokon.

Arról már korábban is tudni lehetett, hogy a fideszes főpolgármester-jelölt, Tarlós István győzelme esetén, Rogán Antal lehet az egyik főpolgármester-helyettes a városházán. Ezt erősíti az ATV értesülése, ami szerint a 38 éves Rogán kész megválni a Belváros vezetésétől a fővárosi tisztségért cserébe, a párton belül ugyanis az az álláspont, hogy a főpolgármester-helyettesi cím nem egyeztethető össze a Belváros vezetésével.

10

Tarlós István a Magyar Televízió péntek reggeli műsorában lehetségesnek nevezte, hogy György István volt kőbányai polgármester mellett Rogán Antal lesz a másik helyettese, ha nyer az őszi önkormányzati választáson. Tarlós hozzátette: ha eljön az ideje, akkor tárgyalásokat folytat majd erről. Tarlós István nem kívánt nyilatkozni arról, hogy ha Rogán Antal nem indulna az V. kerület polgármesteri tisztségéért, akkor ki képviselné a Fideszt.

Annyi bizonyos, hogy a Fidesz budapesti választmánya egyhangúlag Tarlós Istvánt javasolta júniusban a párt főpolgármester-jelöltjének, július elején az országos választmány ellenszavazat nélkül támogatta a párt fővárosi frakcióvezetőjét. Tarlós kampányát várhatóan augusztus 20-án kezdi meg.

A budapesti választmány döntése szerint Tarlós vezeti a Fidesz-KDNP fővárosi listáját. Rogán Antal a lista negyedik helyén áll Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, és Pesti Imre országgyűlési képviselő után.