Déri Orbánt is fotózta

2010.08.10. 09:14

Azért küldte megsemmisítésre a Gyurcsány és Bajnai miniszterelnöksége idején készült képeket tároló 178 CD-t és DVD-t, mert azokat jóval biztonságosabban, merevlemezeken rögzítették, válaszolta Déri Miklós, az előző szocialista kormányok hivatalos fotósa a Magyar Nemzetnek a lapban hétfőn megjelentekre válaszolva. A Nemzet hétfőn arról írt, hogy Déri meg akarta semmisíttetni a felvételeket, melyek között magánjellegű képek is voltak.

A Magyar Nemzet évek óta folyamatosan támadja Dérit, akit minden egyes alkalommal a Magyar Narancs volt fotósaként jellemeznek - Déri a kilencvenes években volt a lap képszerkesztője. Rendszeresen téma volt a lapban Déri megbízási szerződéseinek összege is - Déri szolgáltató Bt-jén keresztül állt szerződésben a Miniszterelnöki Hivatallal, munkáját két másik fotós is segítette.

Déri a lap vádjaira reagálva elmondta, hogy nemcsak Gyurcsányt és Bajnait, de 2000-2001-ben az Ezüsthajó Kft. megbízásából az akkori miniszterelnököt, Orbán Viktort is fotózta. Ráadásul a Fidesz-kormány idején napi ötvenezer forint volt a díjazása és minden költségét térítették, míg a szocialista kormányok idején költségeit harmincezres napidíjából kellett fedeznie.