Értékes nyereményeket ad a Jobbik az ajánlócetlikért

2010.08.19. 11:28
A Jobbik XII. kerületi szervezete tombolával csalogatja kopogtatócédula-gyűjtő rendezvényére a budaiakat.

A parlamentben ülő fideszes polgármester, Pokorni Zoltán ellen a Jobbik is országgyűlési képviselőt indít a XII. kerületben a tisztért. Murányi Levente azonban beígérte, hogy ha őt megválasztják, vége lesz a pozícióhalmozásnak, és lemond parlamenti mandátumáról, és a kerületre fordítja energiáit.

A XII. kerületi Jobbik vasárnap a Déli pályaudvarnál tart kopogtatócédula-gyűjtést. A párt az családi rendezvényként beharangozott eseményt szórólapokon reklámozza kerületben.

Klikk a képre a nagyobb verzióért!
Klikk a képre a nagyobb verzióért!

A Jobbik azonban nemcsak a pártszimpátiára alapozva csalogatja a budai kerület választóit, hanem értékes ajándékok nyerési lehetőségét is meglebegteti az érintettek előtt.

A szórólap szövege szerint „a Jobbik Családi Napon ajánlószelvényüket leadók között értékes nyereményeket sorsolunk ki tombolán”, azaz a párt direkt anyagi ellenszolgáltatást kínál a cédulákért.

Tóth Zoltán választási szakértő szerint ez az ajánlat egyértelműen a Btk. rendelkezéseibe ütközik. A törvény kimondja, hogy pénzt vagy más típusú anyagi előnyöket sem kérni, sem adni, sem felajánlani és elfogadni nem lehet az ajánlószelvényekért. A törvény szerint még a ráutaló magatartás is tilos.

Martinez Gábor, a Jobbik kerületi kampányfőnöke cikkünk megjelenése után elmondta, hogy szervezési hiba folytán került a szórólapra az a szöveg, amely szerint a családi nap vendégei a kopogtatócéduláért jutnának tombolához. Martinez szerint - bár ez a verzió már kijött a nyomdából - úgy helyesbítik a szöveget, hogy a rendezvény résztvevői között sorsolnak majd ajándékokat.