Megálmodta, mit kell tenni, ha polgármester lesz

2010.09.06. 15:24
Az ősmagyar kultúra és értékrend közismert hirdetője, Magyar Gábor a KDNP támogatásával indul Abonyban a polgármesteri posztért. A kereszténydemokrata vezetés tiltása ellenére Abonyban és Biatorbágyon a párt helyi szervezete saját embert állított a szövetséges Fidesszel szemben. Magyar Gábor a teremtő rendelésének tekinti, hogy akkor kapott felkérést, amikor megálmodta, miként lehet szülővárosát méltósággal rendelkező emberek közösségévé alakítani.

A KDNP országos vezetése megtiltotta a párt vidéki szervezeteinek, hogy rivális jelöltet indítsanak a Fidesz polgármesterjelöltjeivel szemben. A szövetségesi önállóság határát akkor húzták meg, amikor a kopogtatócédula-gyűjtés alatt kiderült, hogy több Pest megyei településen is kiélesedett a helyzet a KDNP és a Fidesz között. Végül két helyen, Abonyban és Biatorbágyon a föntről jövő kinyilatkoztatás sem segített, egymással szemben indulnak a két párt jelöltjei.

Forrás: www.miabonyunk.hu
Forrás: www.miabonyunk.hu

Nem a Fidesz ellenében, hanem a nemzeti-polgári-keresztény értékek biztos sikere érdekében kezdeményezték az abonyi KDNP-sek Magyar Gábor közös jelölését – közölte az Index-szel F. Molnár Sándor. A párt helyi elnöke, aki nem is hallott a tiltásról, azt mondta, a városban jelenleg is igen erős a korábbi polgármester, Romhányiné dr. Balogh Edit, aki függetlenként, azonban erős baloldali hátszéllel száll ringbe ismét a városvezetői posztért, Magyar pedig sokkal esélyesebb a győzelemre, mint a helyi fideszes csoport által kiválasztott személy.

F. Molnár szerint közvélemény-kutatás is igazolta választásukat, amely Fidesz által jelölt önkormányzati képviselőt, Kovács Lászlót a harmadik helyre sorolta, Magyart pedig elsőre. F. Molnár elmondta: több egyeztetésen túl vannak pártszövetségesük helyi csoportjával, de sajnos a helyi fideszes vezetők ennek ellenére sem voltak hajlandók felzárkózni egy esélyesebb jelölt mögé, sőt, párbeszédet sem akartak folytatni a jelölés ügyéről.

Magyar Gábor szerint a pártokra tartozik a felmerült problémák tisztázása, ő így is magáénak érzi a másik párt tagjainak szimpátiáját. Magyar Gábor magyar nemzeti kultúrát és értékrendet nem csak megismerte és hirdeti, hanem megéli, közismert arról például, hogy birtokán jurta áll. Az abonyi születésű háziorvos és előadóművész az eredeti magyar életmód elemeit kutatta Mongóliában és Kazahsztánban, majd a magyar őshonos háziállatok (racka, hucul) tenyésztésével kezdett foglalkozni.

Magyar, aki az elmúlt négy évben a tahitótfalui önkormányzatban volt képviselő, az Indexnek azt mondta, azért mondott igent a felkérésre, hogy megvalósítson egy álmot. „Egész életemben ezzel foglalkoztam. Álmokat gyártottam aztán megvalósítottam. Elég fárasztó elfoglaltság, de tudom azt, hogy lehet. Amikor a kérdés felmerült, lehetnék-e Abony polgármestere, azért adtam igenlő választ, mert megálmodtam, miként lehet majd szülővárosom méltósággal rendelkező emberek közössége, lakóhelye. Gyáva megbújással, megalkuvással azonban nem juthatunk előre.” Magyar szerint, ha a Teremtő által ismét Abonyba rendeltetett, akkor neki ott lesz dolga.

Úgy tudjuk, hogy a Fidesz és a KDNP párhuzamos indulása felmerült a Fidesz országos választmányának múlt heti ülésén is, ahol a választási felkészülés és jelöltkiválasztás problémáival foglalkoztak.

Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője az Indexnek azt mondta, a pártvezetés álláspontja nem változott, azaz továbbra is érvényben van a Fidesz elleni indulás tilalma. Harrach azt mondta, megvizsgálják a két település szervezeteinek döntését, és megpróbálják minimalizálni a problémákat. Harrach ugyanakkor elismerte, a hivatalos regisztrálás után a visszaléptetés már nem lehetséges. A KDNP-sek ugyanakkor az ország legtöbb településén tartották magukat a két párt közötti szövetséghez.