Orbán optimista, Garaba pesszimista

2010.09.08. 14:18
Ötvenkét éves, igazi zuglói lokálpatrióta, nős, kétszeres nagyapa, 82-szeres magyar válogatott labdarúgó, elkötelezett híve a gyermek- és ifjúsági sport intézményesített fejlesztésének. A Fidesz zuglói önkormányzati képviselőjelöltjeit bemutató oldalon ezeket tartotta legfontosabbnak elmondani magáról Garaba Imre, a Budapesti Honvéd egykori középhátvédje.
garaba

Látta a Moldova elleni meccset?

Igen, kint voltam. Nehéz bármit is mondani, az első félidőben felidegesítettek a játékosok, semmit nem láttam tőlük, ami emlékeztetne a futballra.

A végén is csak szerencsével nyertünk, könnyen kiegyenlíthetett volna Moldova, nem?

Pontosan, de igazából az egész meccsen szerencsénk volt. Akár már az első félidőben 2-0-ra vezethettek volna a moldovaiak.

Azon azért meglepődtem most, hogy kint volt a meccsen. Néhány éve nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy megcsömörlött a focitól.

Helyesbítek. A magyar futballban csalódtam, megcsömörlöttem. Mint minden drukker, én is bízom benne, hogy lesz ez jobb is. Bizonyítja, hogy élőben néztem meg a tegnapi meccset, ami nekem a győzelem ellenére is csalódás volt.

Tagja volt az utoljára vébén szereplő magyar válogatottnak 1986-ban. Gondolom, unja már, hogy a mai napig is mindenki azt kérdezi öntől, mint én most, hogy miért kaptunk ki 6-0-ra  szovjetektől?

Szokták kérdezni, de erre nem akarok felelni, mert összetett kérdés, lerágott csont, igazából pedig senki sem tudja. Ezerféle válasz van, de egyik sem az igazi.

Garaba az 1986-os Magyarország -Brazília mérkőzésen
Garaba az 1986-os Magyarország -Brazília mérkőzésen

Nincs egy olyan ok, ami mindent megmagyarázna?

Lehet, hogy van, de mi nem tudjuk.

Mivel foglalkozik a civil életben?

Van egy kft.-m, de hogy milyen profilú, azt nem akarom elárulni.

Mi a célja a képviselőséggel? Mi lenne az, amit megvalósítana a körzetében?

A zuglói gyerekeket szeretném segíteni, láttam, hogy milyen rossz körülmények között kénytelenek sportolni a Tatai úton. De ez nem azt jelenti persze, hogy megválasztásom esetén csak a focistákat támogatnám, más sportágakat is segítenék. De ez még mindig kevés. A kerületet, az ott lakókat segíteném az élet minden más területén is.

Miért pont fideszes színekben indul a választáson?

Mert jobboldali embernek tartom magam.

Az számított valamit a pártszimpátiája kialakulásában, hogy Orbán Viktor szereti a focit?

Pluszként jelentkezik, hogy szereti a sportot, a focit, egy kis plusz motivációt is jelent, de nem ezért csinálom.

Orbánnal szokott beszélni a fociról?

Fő kapcsolódási pontunk a foci, mivel például a gazdaságról nem tudok különösebben beszélni. Ami a focit illeti: ő optimista, én pesszimista vagyok. És ezt csak optimizmussal lehet csinálni, de már vannak  eredmények a miniszterelnök felcsúti fociakadémiáján.

Azt már összeszámolta, hogy hány focipálya van a körzetében?

Még nem, de hirtelen három-négy jut az eszembe: a BVSC, Tatai út, Csömöri út, Miskolczi út. De ezek csak az egyesületek székhelyei, pályából jóval több van.