9/11, az arab-magyar barátság napja a Jobbikban

2010.09.09. 12:25 Módosítva: 2010.09.09. 13:09
A párt ajkai csoportjának kezdeményezésére szeptember 11-re arab–magyar barátság napját szervez a Jobbik. A hastáncoslányokkal, bazárral, koncertekkel és görög gírosszal meghirdetett rendezvényt épp a World Trade Center lerombolásának évfordulójára időzítették, amivel – elsőre – még a párt alelnökét is megbotránkoztatták.
tumblr l8h1vjagZc1qzzsoqo1 400

Szeptember 11-én egy ajkai művelődési házban rendezi meg a Jobbik az első arab–magyar barátság napot.

Az interkontinentális barátkozás ötletével a helyi szervezet állt elő, de a rendezvényen a pártvezetés is képviselteti magát. A rendezvényt Vona Gábor pártelnök képével reklámozzák, a meghívott előadók között ott van Hegedűs Loránt és felesége, valamint több Magyarországon élő arab.

A World Trade Center elleni terrorakció évfordulójára időzített barátságnap szimbolikája a pártban sem aratott azonnal osztatlan sikert.

Novák Előd, a párt alelnöke  elmondta, hogy mint az országgyűlés interparlamentáris uniója magyar-arab tagozatának tagja, első hallásra ízléstelennek érezte a program időzítését, és ennek a véleményének a pártban hangot is adott.

Véleménye akkor változott meg, a szervezők meggyőzték, a barátságnappal nem provokálni akarnak. Novák szerint ők is tisztában vannak azzal, hogy mit jelent szeptember 11., de belátta, hogy a rendezvénnyel némileg ellensúlyozni lehet az arabokat emiatt sújtó negatív vélekedéseket.