Gyurcsányt nem fogadja a Kossuth Klub

2010.09.11. 08:20
Az utolsó pillanatokban kellett új helyszínt keresni Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szombati előadásának, miután a Kossuth Klub néhány órával a konferencia előtt visszalépett a Fapados Alapítvány "100 nap – Becsapott Magyarország!" című rendezvény befogadásától - írja a Népszabadság a szombati számában.

A volt miniszterelnök az Orbán-kabinet első száz napjának értékelését emiatt új helyen, a terézvárosi Eötvös10-ben tartja. A szervezők felháborodásuknak adtak hangot közleményükben. Úgy fogalmaztak: "a Fidesz olyan országot teremtett száz nap alatt, ahol tisztességes embereknek is félniük kell; félniük, ha teret akarnak adni balliberális civilek és politikusok véleményének".

D  YT20100911002

Rámutattak, bár a Kossuth Klub azért mondta vissza a rendezvény befogadását, mert Gyurcsány előadását politikai- és kampányrendezvénynek tartja, addig "Orbán Viktor egy közoktatási intézményben, egy gimnáziumban tartotta meg értékelő beszédét". A konferencián a volt kormányfő mellett beszél még Debreczeni József közíró (volt MDF-es képviselő-jelölt), Bauer Tamás közgazdász, Göncz Kinga EP-képviselő, volt külügyminiszter, Vitányi Iván és Molnár Csaba szocialista képviselők.

A lap információi szerint a volt kormányfő a szombati értékelő beszédében elsősorban és hangsúlyosan az Orbán-kabinet első száz napjának teljesítményét fogja értékelni.

D  YT20100911004

Gyurcsány Ferenc utoljára márciusban tartott nyilvános előadást, egy fajta "országértékelést" a Magyar Demokratikus Charta rendezvényén.