Miért dobta sutba őket Orbán Viktor?

2010.09.14. 19:16
Elképzelhetőnek tűnik, hogy Polt Péter ismét legfőbb ügyész lesz, de még mindig sokan vannak, akikre Orbán Viktor miniszterelnök első ciklusában számított, most meg nem számít. Pedig kár, hogy parlagon hevernek, hiszen nagy összefogásokkor minden dolgos kézre és fékezhetetlen agyvelőre szükség van. Tucatnyi olyan tartalékost szedtünk össze, akik többet érdemelnének. Kulcsembereket a kulcsfontosságú intézmények kulcspozícióiba!

Gógl Árpád

gogl

A Fidesz-kormány első egészségügyi minisztere egy fél mondattal elérte, hogy neve örökre bevésődjön a kollektív emlékezetbe. A 98-as választások előtt 400 százalékos béremelést ígért a szakdolgozóknak, igaz, később úgy emlékezett, újságírói félreértés volt az egész. Négy évig nem bírta kihúzni a székében, kellett a hely egy nála sokkal nagyobb sztárnak: a szinglivadász Mikola Istvánnak. Nekünk is meglepetés, hogy a 2006-2010-es parlamenti ciklusban is képviselő volt, hiszen egyetlen megnyilvánulására sem emlékszünk. Az idei választásokon már nem indult. Javaslatunk: az újonnan létrehozandó Ígéretkoordinációs Bizottság vezetői posztja, kormánybiztosi rangban.

Káel Csaba

DMOHA20100602009

Bár a Heti Válasz azt írta, hogy Káel Csaba rossz üzenet, mi csak azért is kitartunk Orbán Viktor személyes home videósa mellett. Hagyományörző kormány nem tekinthet el az udvari művészektől, és Káel jó pár propagandafilmmel bizonyított. És aki látta a Bánk Bánból készült operafilmjének nyitó jelenetét, amiben egy titokzatos okból pajeszt viselő magyar a pannon sorsot szimbolizálandó égő fáklyát dob az örvénybe, ami elnyeli (nem a pajeszt, a fáklyát), tudja, miről beszélünk. Mivel a pécsi kulturális év nyitó eseményének megrendezésével bebizonyította, hogy mesterfokon ért a népszórakoztatáshoz, a Vezénylő Tábornok Úr helyében mi őt helyeznénk a kulcsfontosságú Mikroszkóp Színpad élére, amint befejezte a Munkácsy Mihályról szóló filmjét, amiben a Szinglik éjszakájának producere is közreműködik.

Kaya Ibrahim

kaya

A Jumurdzsák utáni második leghíresebb törökről 4447 napja nem tudjuk, hogy kicsoda – vettünk 425 forintért egy 168 Órát, hogy pontos információhoz jussunk a dátum tekintetében, megérte –, nem helyes, hogy így van ez. A híres úr nem magyar állampolgár, ami talán akadályokat gördít elképzeléseink elé, mégis elővezetjük, amit kitaláltunk. Ahhoz, hogy azért is megtudjuk, kicsoda Kaya Ibrahim – pláne ha azt akarjuk, többé megkérdezni se merje senki –, magas pozícióba kell helyezni őt. Legyen tehát országos rendőrfőkapitány.

Kosztolányi Dénes

D  TT20050503003

Az évi egymillió potenciális választót fogadó állatkert a rendszerváltás óta furcsa módon a liberálisok felségterülete. De mit kerestek a kenguruházban a szakállas szociológusok? Ha alaposan megnézünk egy elefántot, akkor annyira nem meglepő a dolog. Ebbe a kulcspozícióba egyenesen politikai bűn lenne nem az Index jelöltjét, Kosztolányi Dénest kinevezni. A fideszes politikus úgyis az állatok miatt lett híres: szocialisták azt terjesztették, hogy királypitonját olyan egerekkel eteti, amelyekre filccel MSZP-s és SZDSZ-es ellenfelei nevét írta. A 2010-es választáson ő lett volna Szanyi "Kapitány" Tibor ellenfele a XIII. kerületben, de előbb ittasan vezetett, majd nem jelent meg a kampányeseményeken, így leváltották. Na de tudja-e valaki, miért nem jelent meg? Talán a gulipán jellegzetes nászkiáltását hallgatta egy zsugorodó ősláp közepén. Talán nem. De a magyar jobboldal legismertebb herpetológusa olyan szervezési tapasztalatokkal gazdagodott az Európai Aerobik Szövetség befolyásos vezetőjeként, hogy a Nemzeti Együttműködés Állatkertjének megteremtése számára ujjgyakorlat. Javaslatunk: a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.

Nemeskürty István

D NOE20011031011

Minden kormánynak kell egy Tanár Úr, különben senki se veszi komolyan. Ma Magyarországon kevesen tanárurabbak Nemeskürty tanár úrnál, és ez csak fokozódik. Na és hol van leginkább szükségük a magyaroknak egy igazi tanárra? Nyilván a futballpályán, így azt javasoljuk Parmalat Viktor miniszterelnöknek, hogy most húzza elő az egykori milleniumi kormánybiztost. Gera Zoltán mellé már lassú lenne, de kapitánynak alkalmas, hiszen semmivel sem kevésbé atlétikus, mint Mezey György.

Ki hiányzik a legjobban?

  • 3036
    Egyikük sem
  • 2643
    Torgyán József
  • 916
    Kaya Ibrahim
  • 674
    Rockenbauer Zoltán
  • 528
    Nemeskürty István
  • 473
    Schmidt Mária
  • 412
    Simicska Lajos
  • 175
    Kosztolányi Dénes
  • 157
    Szabadi Béla
  • 70
    Nógrádi László
  • 63
    Gógl Árpád
  • 48
    Káel Csaba
  • 40
    Tóth István Zoltán

Nógrádi László

nogradilaszlo

Az egykori közlekedési miniszter már bebizonyította, hogy szinte bármire képes egy leaszfaltozott felület kedvéért: a szolgálati autója 2000-ben annyira sietett a hahóti közlekedési csomópont átadására, hogy letarolt egy kanyarodó Trabantot, ketten meghaltak. Nógrádi karakán módon azonnal le is mondott a posztjáról. Nem emiatt, de a 2010-es választások előtt dobta őt a Fidesz, pedig egyéniben mindig Lenti ura bírt maradni. A nemzeti összefogás jegyében most olyan posztot kaphatna, ahol végre nyugodtan száguldozhat. Javaslatunk: a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Rockenbauer Zoltán

rockenbauer

Szörnyű lehet, ha az embert mindenki csak a jó öreg Rokiként emlegeti. Nem is csoda, hogy az első Orbán-kormány formabontóan csendes és cizellált kultuszminiszterében 2006 óta forr a méreg, és a bosszút tervezgeti. A felszínen jámborabb, mint előtte, művészettörténésznek állt és Csinszkáról írt könyvet, ügyesen leplezve valódi szándékait. Ő itt kakukktojás bizonyos értelemben, mert meg nem erősített információk szerint szinte kész tény, hogy nemsokára átveszi a hatalmat valahol. Esetleges sportpolitikai szerepe megfigyelők szerint jelzés akar lenni a Fidesz-szavazók liberális szárnya felé. Bosszúvágya miatt akár az elszámoltatás területén is emlékezeteset nyújthatna, javaslatunk mégis: a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke.

Schmidt Mária

D  TT20090615025

Schmidt Máriát mindenki kedveli, jobbosok meg balosok is, ő a női Boross Péter, csak sokkal jobb a lába. Az előző Fidesz-kormány idején a baloldali média tréfás módon nekirontott a Terror Háza élére kinevezett történésznek, és már kis híján sikerült beállítani holokausztot relativizáló, barnafideszes nyilasmosdatónak, amikor valaki szólt nekik, hogy mégiscsak Ungár Klára sógornőjéről van szó, és hátha nem náci. Ennél csak az volt viccesebb, hogy amikor egy belső fideszes hatalmi harc részeként egy ismeretlen Magyar Nemzet-szerző Orbán Viktor-ellenes szervezkedéssel vádolta meg, mire egy csapásra a rózsaszín sajtó liblingje lett. Aki ennyire alkalmas a hídszerepre, az nem segítheti máshol a Nemzeti Kibontakozást, mint a több ezer hidat gondozó Állami Autópálykezelő Zrt. elnöki vagy vezérigazgatói székében.

Simicska Lajos

C  TT19980923044

A miniszterelnök régi jó pajtása 1998-ban az APEH elnöke lett, fene sem gondolta volna, hogy az úgynevezett szürke eminenciás nyílt színi szerepet vállal. Egy ideig bírta, aztán elfáradt, még megüzente az ellenfeleinek, hogy az isten irgalmazzon nekik, aztán visszament a háttérbe. Most is ott van, de a fáma azt mondja, nem pihen, hanem teszi-veszi a dolgokat. Nem biztos, hogy még nagyobb ember lehetne belőle, de hátha. Az Magyar Nemzeti Bank elnökének pozíciója testhezálló és hozzá méltó pozíciónak tűnik.

Szabadi Béla

D  HB20080422004

Ahol megvan a szándék a büntetésre, ott bizonyíték is akad, írja honlapján az egykori kisgazda államtitkár, az első nagyformátumú politikusok egyike, akit bebörtönzés útján ért utol a végzet. Torgyán József alkotmánybíró-jelölt (lásd lentebb) legkedvesebb bizalmasa lerótta a penitenciáit, itt az ideje, hogy megjutalmazzák szenvedéseiért. Ha nem tévedünk, pártjának elnöke fénykorában közgazdasági zseninek nevezte, akként azonban nem volt szerencséje. Ezért szerintünk egészen máshol kellene próbálkoznia. Már a fentebb idézett honlapmottó is egyértelművé teszi, hogy széles körű személyes tapasztalatai révén alkalmas az új feladatra. Javaslatunk: a büntetés-végrehajtás országos főparancsnoka.

Torgyán József

12

A Független Kisgazdapárt 1990 utáni történetének legnagyobb alakját mindenki ismeri, leszámítva a 2000 után születetteket. Persze tudjuk, hogy Orbán Viktor személyesen tette az idős jogász nyakára a kötelet, de azóta talán elérkezett a keresztényi megbocsátás ideje, kinnen és onnan egyaránt. Az biztosnak tűnik, hogy egy jó kis állással ki lehetne engesztelni az egykori harcostársat, aki hozzávetőleg 82 kisgazda jelölt visszaléptetésével személyesen tette lehetővé 1998-ban, a két forduló között, hogy a Fidesz vezette koalíció győzhessen a választásokon. Az Alkotmánybíróság elnökeként megkoronázhatná csodálatos pályafutását.

Tóth István Zoltán

D SAK20020327002

A viharos történetű Országimázs KÖzpont első emberét 2002 után Keller László közpénzügyi államtitkár ijesztgette kicsit, de nem rokkant bele a számon kérésbe. 2003 óta a Hír Tv munkatársa, tudomásunk szerint ez ideig nem kapott újabb megbízatást a kormány közelében. Ez mindenképpen helytelen: nemcsak kreatív energiái, az imázsépítésben szerzett szerteágazó rutinja is alkalmassá teszi sokkal komolyabb feladatok ellátására. Annak idején a központ is merőben új intézmény volt, most sem ártana létrehozni valamit direkt neki. Ezennel kérjük: bízzák meg őt a Realitás és Valóság Intézet felépítésével és vezetésével.