Miklós
-7 °C
2 °C

A Magyar Kármentő Alap számlaszáma

2010.10.09. 15:20 Módosítva: 2010-10-09 16:13:40

Egész térség vesztette el életét, életlehetőségét - mondta Orbán Viktor az országházban tartott sajtótájékoztatóján, és ezután bejelentette, hogy a magyar kormány központi kármentő alapot hoz létre az ajkai térségben történt vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A lakosság felajánlásait ezentúl a Magyar Kármentő Alap központi számlaszámaira kérik:

  • belföldi utalásnál: 11794022 - 22222222
  • külföldi utalásnál: HU 28117940 - 2222222222 - 00000000

A kormány felkérte George Pataki magyar-olasz-ír származású amerikai politikust, hogy segítsen a segélyek összegyűjtésében, aki közleményben fejezte ki együttérzését a magyar lakosság iránt.

"A szeptember 11-i támadások után is elképesztően fontos volt a világból érkező óriási támogatás. Magyar-amerikai emberként minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a miniszterelnökkel és másokkal együtt segítsem a sokat szenvedett károsultakat és családjaikat. Létrehozunk egy alapot, és arra kérjük az aggódó embereket a világon mindenütt, hogy csatlakozzanak erőfeszítéseinkhez, és segítsék ezeket a családokat" - írta.

Soros György, magyar származású amerikai üzletember korábbanmár 1 millió dollárt ajánlott fel a katasztrófa kárvallottjai számára.

Orbán Viktor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy hétfőn megnevezik azt a 3-4 segélyszervezetet, amelyeken át az Egyesült Államokban élő magyarok eljuttathatják hazánkba az adományaikat.

Arra a kérdésre, hogy a kormány mennyi pénzzel indítja el az alapot, Orbán Viktor elmondta, hogy "a kormány minden szükséges költséget fedez, egymaga is képes a károk elhárítására, de úgy van rendjén, hogy ilyenkor megpróbálunk összefogást teremteni". A kezdeményezésben a hangsúly a segítségen, az összefogáson van.

A kormány az Európai Unióval is kapcsolatban van, és igénybe fogja venni Magyarországnak járó forrásokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.