Ki akarták zárni az LMP-ből Ivády Gábort

2010.10.14. 10:28
A frakcióból való kizárás, sőt a parlamenti mandátum visszakérése is felmerült az LMP-ben Ivády Gábor ellen zajló vizsgálat során. A párt egyetlen polgármesterét az etikai bizottság egy kampánytámogatás elfogadásáért meszelte el, de fellebbezett a politikai tanácshoz, ahol megrovásra enyhítették a szankciót. A polgármester ügye hamarosan az országos választmány elé kerül.

Az LMP etikai bizottsága kizárta a pártból Ivády Gábort, Ivád polgármesterét, de a korábbi szigorú döntést megrovásra enyhítette a politikai tanács – számolt be az LMP első komoly, parlamenti képviselőt érintő belső vizsgálatáról a stop.hu. Az Index információi szerint Ivády Gábor ötszázezer forintos kampánytámogatást fogadott el az országgyűlési választás előtt egy olyan cégtől, amelyet a párt nem tartott elég átláthatónak ahhoz, hogy beengedje támogatói közé.

ivady gabor

A megkeresést Ivády továbbította a kongó kasszájú párt vezetésének, de ott nemet mondtak a javaslatra. Ivády a döntés ellenére elfogadta a pénzt, amit a kampányban használtak fel.

A történet az LMP etikai bizottsága elé került, ahol a többség Ivády ellen szavazott, és felkérték mandátuma visszaadására, illetve a pártból való kilépésre. A stop.hu szerint miután erre a politikus nem mutatott fogékonyságot, a párt etikai vizsgálatot indított ellene, ami a kizárásával zárult. Ivády azonban fellebbezett a politikai tanácshoz, amely megrovásra enyhítette a büntetést.

Úgy tudjuk, Ivády ügye ezzel sem zárult le. Az önkormányzati választási sikertelenség miatt belső feszültségekkel küzdő LMP választmányának kell kimondania a végső szót.