Egyenruhát kapnak a hódmezővásárhelyi iskolások

2010.10.18. 13:33
Iskolai formaruhában járnak a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola elsősei és másodikosai. A formaruha bevezetését a szülők kezdeményezték, az iskolaköpenyre nem emlékeztető, színes ruhát B. Kovács Emőke festőművész tervezte.

A hódmezővásárhelyi szülők szerint az egyforma öltözet elfedi a társadalmi különbségeket és erősíti az összetartozást a diákok körében. A gondolat megtetszett a város vezetőinek is, ezért a kezdeményezés mögé álltak. Ezután valamennyi iskolában egyeztetés kezdődött a szülői munkaközösségekkel - közölte Göbl Vilmos, a Hódmezővásárhelyi önkrományzat szóvivője.

Az előkészítés még tavaly decemberben elkezdődött. Amikor a közgyűlés közmeghallgatásának kiemelt témájaként a város polgárai is véleményt mondhattak. A képviselő testületi ülésen elmondták, hogy a formaruha bevezetését az önkormányzat nem kívánja kötelező jelleggel előírni, csak abban az esetben támogatja, ha az adott szülői munkaközösségbe, iskolai osztályba tartozó szülők kivétel nélkül egyetértenek, hogy gyermekeik egyforma viseletben tanuljanak az iskolában.