Házkutatás volt az Omninvestnél

2010.10.27. 21:55
A Vám és Pénzügyőrség (VPOP) házkutatást tartott szerdán az Omninvest székhelyén. Az MTV Híradója szerint a H1N1 vírus elleni oltóanyagra kapott állami kétmilliárd forint elszámolása miatt is nyomoznak a cég ellen.

Szerdán házkutatást tartott a VPOP az Omninvestnél, számolt be az MTV Híradója. A cég többek között arról ismert, hogy kétmilliárd forint állami támogatást kapott a H1N1 vírus elleni oltóanyag kifejlesztésére. A vámosok szerint a cég nem számolt el a támogatással, és az adóbevallásában valótlan adatokat tüntetett fel.

A pénzügyőrök azt is feltárták, hogy az Omninvest 2006 és 2009 között fiktív számlák felhasználásával és szabálytalan értékcsökkenés-elszámolással több mint 730 millió forint jogtalan haszonhoz jutott - hangzott el a Híradóban.

A kft. tulajdonosa idén júliusig egy Cipruson bejegyzett cég volt. Az Omninvest éveken keresztül milliárdos megrendeléseket kapott az államtól. A szerződéseket titkosították.

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és adócsalás gyanúja miatt folyik most a nyomozás, ismeretlen tettes ellen. A cég vezetői az eljárás befejeződéséig nem akarnak nyilatkozni.

A nemzetgazdasági miniszter június végén indított vizsgálatot az Omninvest állami támogatásával kapcsolatban, de vizsgálja a cég és az állam közti szerződéseket a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) is.