Fideszeseket is vár tüntetésre az LMP

2010.11.02. 11:41

Az LMP szocialistákat, zöldeket és fideszeseket is vár szerdai, az Alkotmánybíróság épülete elé szervezett demonstrációjára, mondta keddi, a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján a párt választmányi szóvivője.

Tordai Bence nem hiszi, hogy a szavazók 53 százaléka, akik a Fideszre adták a voksukat azt mondta volna, hogy "bontsátok le a jogállamot, sőt Orbán Viktor éppen azt ígérte, hogy megerősítik a jogállamot és visszaadják a tekintélyét".

A választmányi szóvivő közölte, hogy éppen ezért demonstrációjuk nem pártrendezvény, hanem egy minden demokrata által támogatható megmozdulás.

Szerinte ezt a széles ideológiai spektrumot mutatja, hogy a demonstráción az LMP politikusain kívül felszólal Kőszeg Ferenc, Elek István és Szalai Erzsébet is.

Az Alkotmánybíróság a múlt héten alkotmányellenesnek nyilvánította, és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót, majd a Fidesz parlamenti frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezi, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság hatásköréből.