Szüneteltetik az UD Zrt. pert

2010.11.12. 06:34
Szüneteltetik az UD Zrt. által a magyar állam, annak képviseletében a volt Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, valamint az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal ellen indított kártérítési pert, írja a Népszava és a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzetnek Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője azt mondta: addig kívánják szüneteltetni a pert, amíg megjelölik, melyek azok a jogutód szervezetek, amelyeket alperesként hívnak be.

Az ügyvéd szerint a kérdés néhány hét alatt tisztázódik, és folytatódhat a per, amelyben az UD Zrt. tízmillió forint nem vagyoni és 1,7 milliárd forint vagyoni kár megtérítését követeli.

A Népszavaúgy tudja, a felek közös levélben kérték az eljárás szüneteltetését, és azért nem megszüntetését, mert nem egyeztek meg minden részletkérdésben. A lap megjegyzi: szüneteltetés esetén a feleknek hat hónapjuk van arra, hogy kérvényezzék a per újraindítását, különben az eljárás megszűnik.

A vagyonvédelmi cég azért perel, mert elvesztette megrendelőit, miután Laborc Sándor, az NBH egykori főigazgatója 2008 őszén - később valótlannak bizonyult gyanú alapján - feljelentette a vállalkozás vezetőit.