Bankkártya lehet az új bérlet

2010.11.15. 08:44
Új fizetési rendszer bevezetését fontolgatják a BKV-nál, írja a Blikk Vitézy Dávidra, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójára hivatkozva. Egyelőre más városok rendszereinek előnyeit és hibáit elemzik.

Bankkártya vagy mobiltelefon válthatja ki a BKV papírra nyomtatott bérletszelvényeit, írja a Blikk. Az elképzelés szerint az utasok nem ellenőröknek mutatnák meg a szelvényeket, hanem bankkártyájukat vagy telefonjukat illesztenék a metróállomásoknál lévő beléptetőkapukhoz, a buszokon, villamosokon pedig az ellenőrök elektronikus készülékkel ellenőriznének.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a Blikknek azt mondta: egyelőre tájékozódnak a lehetőségekről. Hozzátette: más városok rendszereinek előnyeit és hibát elemzik, mielőtt a budapesti sajátosságokhoz illeszkedő rendszer bevezetéséről döntenek. A bankkártyás, illetve mobiltelefonos rendszer egyébként olcsó lenne, mert a számítástechnikai háttér adott a bankoknál és szolgáltatóknál, a kapuk kiépítésére pedig lehetne pályázni az Európai Uniónál, olvasható a cikkben.