ÁSZ: Szokatlanul magas kifizetés Újbudán

2010.11.18. 12:21 Módosítva: 2010.11.18. 12:23
Az újbudai önkormányzat tájékoztatása szerint a XI. kerület korábbi működését vizsgáló ÁSZ-vizsgálat szabálytalanságokat talált, ezért feljelentést is tett.

Bűncselekménygyanús szabálytalanságokat talált az újbudai önkormányzat korábbi működésének vizsgálatakor az Állami Számvevőszék (ÁSZ), ezért hanyag kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen a rendőrségen, tájékoztatott az önkormányzat.

Közleményük szerint az ÁSZ még 2010 elején vizsgálta a XI. kerületi önkormányzat működését, és "egy konkrét esetben - közoktatási intézmények beruházásaira vonatkozó pályázathoz kapcsolódóan - olyan szabálytalanságokat talált, amelyek megalapozzák a bűncselekmény gyanúját".

Az önkormányzat kommunikációs irodája szerint a vizsgálat alapján az önkormányzat úgy fizetett ki 4 millió 560 ezer forintot az Önkormányzati és Kistérségi Pályázatkezelő Kft.-nek, hogy amögött a teljesítés nem volt megfelelő. "Felmerül, hogy hanyag kezelés történt, hiszen szokatlanul magas összeget fizettek ki egy olyan pályázati anyagért, amely az értékelést végző Váti Kht. szerint a szakmai minimumot sem érte el" - tették hozzá.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), a korábban a szocialista Molnár Gyula által vezetett kerület polgármestere szerint az új vezetés mindenben segíti a hatóságokat a hasonló gyanús ügyletek felderítésében, és az általa felkért jogászok ezekben a hónapokban teljesen átvilágítják a hivatal korábbi működését.