Kormánytisztviselő lett Schmitt unokaöccse

2010.11.19. 17:01
Varga Mihály államtitkár a Miniszterelnökség állományába nevezte ki kormánytisztviselőnek Schmitt Pál Pétert. Az államfő rokona megerősítette, hogy róla van szó.

Kormánytisztviselőnek nevezte ki Schmitt Pál államfő unokaöccsét, dr. Schmitt Pál Pétert a Miniszterelnökség állományába Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából, amelyben közzétették a Miniszterelnökség legfrissebb személyügyi híreit.

Schmitt Pál Péter neve már idén júniusban is felbukkant a sajtóban. A Ma.hu félreértésből arról írt, hogy információjuk szerint ő lesz a Magyar Posta új vezérigazgatója. Kiderült, hogy Schmitt unokaöccsét összetévesztették egy hasonló nevű emberrel, aki nem rokona az államfőnek. Schmitt Pál Péter akkor helyreigazításra kérte a Ma.hu-t. "A személyemet érintő hamis beszámoló nemcsak légbőlkapott, hanem azt a hamis látszatot kelti, hogy a Fidesz is olyan párt, mint az MSZP, vagyis a rokoni kapcsolatok és nem a szakmai hozzáértés alapján kerülnek felelős vezetői posztokra az emberek. Ezen kívül - a rokoni szálak emlegetésével - nagybátyámat is belekeverik ebbe az olcsó, átlátszó, hamis játékba, nyilvánvalóan a felelős beosztásban lévő politikus lejáratásának szándékával", állt a házelnök rokonának júniusi helyreigazítási közleményében.

Az Index pénteken elérte telefonon Schmitt Pál unokaöccsét, aki megerősítette, hogy a kormánytisztviselői kinevezés ezúttal valóban rá vonatkozik, de nem kívánt nyilatkozni a témában.

Schmitt Pál Péter 2008-ban és 2009-ben több sajtóközleményt is jegyzett a Polgári Fiatalok Egyesülete elnökeként.