Kemény fagyok lehetnek éjszaka

2010.11.29. 10:56 Módosítva: 2010.11.29. 10:57
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint kedd estig az ország nagy részén nem várható jelentős mennyiségű csapadék, viszont hideg időre kell számítani.

Vadász János meteorológus elmondta, hogy átmenetileg szárazabb levegő érkezik, ettől függetlenül kisebb záporok, hózáporok az ország egyes területein előfordulhatnak, de a csapadék mennyisége nem haladja majd meg a két millimétert.

Kedden késő délutántól lehet számítani gyengébb havazásra - elsősorban a déli területeken -, de komolyabb mennyiség csak az esti órákra várható.

Az éjszakai órákban kemény fagyokra kell készülni. Mindenütt fagyni fog, az ország túlnyomó részén -2 és -7 fok között alakul az éjszakai hőmérséklet. Ahol vastagabb hó van, például a hegyekben, ott akár -10 fok körüli hőmérséklet is lehet.

Hétfőn a nappali órákban 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, tehát olvadni fog a hó. Szerdán -2 és +3 fok közötti időjárásra készülhetünk, mondta Vadász János. Elsősorban az északi, északnyugati országrészben marad fagypont alatt a hőmérséklet.