A Fidesz nem ment el az esztergomi ülésre

2010.11.30. 17:14
A rövid határidő miatt nem jelent meg a Fidesz-frakció a kedd reggel összehívott rendkívüli testületi ülésen Esztergomban, ezért nem választották meg az adósságrendezési bizottság képviselő tagját.

Nem tudta megválasztani az adósságrendezési bizottság képviselő tagját az esztergomi testület, mert a kedden reggel összehívott rendkívüli testületi ülésre a 15 tagból csak öten érkeztek meg, a Fidesz-frakció nem jelent meg.

A Fidesz-frakció közleményben a rövid határidővel indokolta távolmaradást. Mint írták, a polgármesternek azért sürgős megválasztani a bizottság képviselő tagját, mert a szokásos csütörtöki ülésen nem tud jelen lenni külföldi elfoglaltsága miatt. A szervezet szerint a polgármester a magánprogramját fontosabbnak tartja a város ügyeinél.

Esztergomban november 25-én jelentette be Tétényi Éva független polgármester, hogy adósságrendezési eljárás indul a város 90 napon túli lejárt tartozásai miatt. Kifejtette, hogy az eljárás megindítására törvény kötelezi, egyúttal megvétózta a fideszes többségű képviselő-testület határozatát, amely arra utasította, hogy további hitelekből fizesse ki a lejárt adósságokat.

Tétényi Éva korábban ismertette, hogy 1,2 milliárd forint a kifizetetlen számlaállomány, 20 milliárd forint a kötvénykibocsátás, a belső adósság 850 millió, az újszülötteket támogató Szent Miklós Alapra 610 milliós lombardhitelt jegyeztettek be, továbbá 190 milliót nem fizettek be az alapba, 350 millió forint követelést pedig eladott az előző városvezetés.

A városháza sajtóreferense szerint a polgármester szerda reggel nyolc órára újra rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze.