A rendőrség nyomoz Hunvald feljelentése alapján

2010.11.30. 08:16

Nyomozást rendelt el hétfőn a rendőrség személyes adattal visszaélés bűntette miatt Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester feljelentése alapján, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Népszavával.

Az MSZP-s politikus ügyének a jobboldali sajtóhoz "kiszivárgott" iratai, az abban szereplő különleges személyes adatok nyilvánosságra kerülése miatt tett korábban feljelentést személyes adattal visszaélés miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen. Hunvald védője panasszal fordult a legfőbb ügyészhez, azt tudakolva, jelent-e veszélyt a kezdődő büntetőeljárás sikerére, ha a bizonyítási anyagot nyilvánosságra hozzák.

A lap keddi számában megjelent információ szerint mivel a feljelentés közjogi mentességet élvező személyt nem érint, így a főügyészség hatáskör, illetve illetékesség hiányában nem járhat el az ügyben. Ezért egyelőre az ismeretlen tettes elleni nyomozást a IX. kerületi rendőrkapitányság folytatja a Központi Nyomozó Főügyészségről (KNYF) áttett feljelentés ügyében.

A Népszava korábban beszámolt arról, hogy a KNYF hatáskör hiányában továbbította a feljelentést a múlt héten. Fazekas Géza, a KNYF szóvivője ezt azzal indokolta: mivel a feljelentés közjogi mentességet élvező személyt nem érint, a főügyészség hatáskör, illetve illetékesség hiányában nem járhatel az ügyben.