Fegyelmi indult a Geréb Ágnest meztelenre vetkőztető rendőrök ellen

2010.12.02. 11:09 Módosítva: 2010.12.02. 12:09
A rendőrség szerint is jogtalanul vetkőztették meztelenre Geréb Ágnest a Gyorskocsi utcai fogdában, őrizetbe vétele alatt, közölte a Társaság a Szabadságjogokért. Az eljárás a rendőrség véleménye szerint is szakszerűtlen volt, ezért az ügyben a budapesti rendőrfőkapitány fegyelmi eljárást indított.

A szülész-nőgyógyászt még október 5-én vették őrizetbe és a Gyorskocsi utcai Központi Fogdán tartották fogva. Ez alatt az idő alatt Geréb Ágnest az ügyvédjén kívül csak két parlamenti képviselő, a fideszes Ékes Ilona és az LMP-s Ertsey Katalin látogathatta meg.

Ertsey Katalin utolsó látogatásakor engedélyezték, hogy átadja a családtól kapott, ruhákat és más használati tárgyakat tartalmazó csomagot, amit a rendőrök ellenőriztek is. A beszélő előtt és után azonban Geréb Ágnest meztelenre vetkőztették. Ezért a TASZ ügyvédje panasszal élt az eljárás ellen.

A panaszt kivizsgálták és a budapesti rendőrfőkapitány megállapította, hogy a vetkőztetéses motozás jog- és szakszerűtlen volt. A motozást végző rendőrök ellen fegyelmi eljárás indult.