Szanyi kiadná Gyurcsány útját

2010.12.09. 08:18

Tovább éleződik a Gyurcsány Ferenc és Szanyi Tibor közötti ellentét. Az MSZP újlipótvárosi erős embere szerint az exminiszterelnök, expártelnök ideológiai bázisa gyökeresen eltér a szocialista pártétól, ezért jobb lenne, ha más pártban folytatná a politizálást.

Gyurcsány és Szanyi 2006-ban még együtt
Gyurcsány és Szanyi 2006-ban még együtt

"Gyurcsány Ferenc törekvéseivel szinte maradéktalanul egyet fogok érteni, amennyiben ezeket egy másik pártban fejti ki. Egy szocialista pártnak azonban szerintem sem lehet gyökeresen eltérő ideológiai bázisú belső "színezéke". A jelenlegi fülkeforradalmi diktátorok letörésében persze kiváló szövetségesek lehetnek mindazok, akik akár liberálisok, akár mérsékelt konzervatívok, ámde demokraták. Még egyértelműbben: örülök, ha jó szomszédaim vannak, de ez még nem ok arra, hogy társbérletbe bonyolódjunk. :)))" Ezt maga Szanyi Tibor kommentelte blogjának december 5-i, Észhez, magyar! című bejegyzéséhez pár nappal ezelőtt. A bejegyzésben egyébként Szanyi Tibor árnyékkormány létrehozását sürgeti, "amely belülre és kívülre egyaránt világos jelzés lehet arra nézvést, hogy van alternatív megoldása a momentán ránk szakadt bumfordi országimázsnak".

"Bár vannak közös céljai a szocialistáknak a Gyurcsány által képviselt politikával – mondta Szanyi Tibor –, a párt napi működésében azonban a világnézeti különbségek inkább problémaként jelentkeznek". A szocialisták elnökségi tagja szerint Gyurcsánynak és követőinek van helye a demokratikus ellenzék soraiban, de inkább a „párt szövetségi rendszerében” – idézi a Magyar Nemzet a Szanyi Tibort a konfliktussal kapcsolatban.