A Magyar Nemzet csokorba szedte Tarlós balliberális embereit

2010.12.11. 08:03

Tarlós István balliberális tanácsadói címmel közölt cikket a Magyar Nemzet.

A kormánypárti lap összeszedte, hogy az új fővárosi cégvezetők, tanácsadók közül kik „rejthetnek politikai kockázatot” a kormányoldalnak.

A felsoroltak között van Atkári János, aki a liberális gazdaságpolitika híve, az „ős-SZDSZ-es” Győri Péter, a városháza társadalmi megbékélés programjának egyik vezetője vagy Bojár Iván András városarculati tanácsadó, akinek a nevéhez fűződik – emlékeztet a lap – a fővárosi önkormányzat szivárványszínekre emlékeztető emblémája is.

A cikkben szerepel még Pető György, a Fővárosi Közterület-felügyelet, illetve a Fővárosi Biztonsági Iroda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, volt MSZP-s politikus, egykori III/II-es operatív tiszt, valamint Tölgyesi Balázs, az FKF vezérigazgatója. A BRFK a közterület-fenntartónál gyanús szerződések miatt nyomoz, ezekből többet is Tölgyesi írt alá még a hagyó-korszakban, amikor vezérigazgató-helyettes volt.

A Magyar Nemzet nem tartja szerencsés kinevezésnek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. élére Szőke László volt MDF-es politikusét sem, aki „Dávid Ibolya feltétlen híve” volt.

A BVK Zrt. vezetőjéről, László Györgyről azt írják, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Főtáv-vezér, Kovács Lajos idején igazgató volt.

A lap idézi Tarlós István kinevezésekor elhangzott mondatát: Folytatom a sokszínű kultúrát.

Tarlós december elsején az MTV-ben érthetetlennek nevezte, hogy a két és fél hete hozott kormánydöntés ellenére nem érkezett meg a pénz a fővároshoz, illetve a közlekedési vállalathoz.

A főpolgármester úgy fogalmazott: nem tudja eldönteni, hogy "képességbeli problémák vannak ebben a minisztériumban, a miniszterelnök úrra haragszanak, vagy rám haragszanak, vagy Budapestre, egyszerűen érthetetlen (...) nem tudom mire várnak".

A nyilatkozat után a pénzt átutalták.