Önkritikát gyakorolt Lázár János

2010.12.18. 11:09
Korántsem hibátlan minden, ami az elmúlt hat hónap kormányzásában történt, mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere a Délmagyar.hu-nak adott interjúban. Lázár elismerte, hogy az ő munkája sem volt az.
05

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere a Délmagyar.hu-nak adott szombati interjújában arról beszélt: a politikában erény, ha a tiltakozás hatására egy politikus képes átgondolni és megváltoztatni álláspontját. "Meghallottuk a szakszervezetek tiltakozását a 98 százalékos különadó ügyében, és a nagykutyákat vettük célba, nem a nyugdíjba készülő pedagógusokat" – mondta. Szerinte az, hogy most politikai nyilatkozatban garantálja az országgyűlés az egyéni számlát mindazoknak, akik a magánnyugdíjpénztárból átlépnek az államiba, szintén ezt bizonyítja.

"Persze azt korántsem állítom, hogy az elmúlt hat hónap hibátlan volt, az én munkám sem volt az" - fogalmazott Lázár János. "Tavasszal cselekvési kényszer volt, egy romhalmazt örököltünk. Ilyen helyzetben az ember kevéssé tud a stílusra, az egésznek a körítésére ügyelni, mert lépni kell. Ha düledezik a kerítés, azonnal meg kell csavarozni, de hogy milyen csavarral – az hagyhat maga után kívánnivalókat. Ami tanulság: több időt és energiát kell arra fordítani, hogy az emberekkel megértessük a helyzetet" – válaszolta, amikor az újságíró arra kérte, mondjon példát.

"Ha az ember pontosan tudja, mi a cél, az ehhez rendelt technikai lépésekkel kapcsolatban tiszta a lelkiismerete" – felelte Lázár arra a kérdésre, mindig egyetért-e azzal, amit a parlamentben képvisel.

A készülő médiatörvényről is kérdezték az interjúban, erről azt mondta: az látszik, hogy a magyar médiatársadalom aggályosnak tart néhány pontot, amelyeket mérlegelni kell. Szerinte közben nem szabad elfelejteni, hogy húsz év alatt a médiavilág megváltozott, a szabályokon is változtatni kell. Így például az, hogy a bűnügyi hírek aránya egy híradóban ne legyen több 20 százaléknál, társadalmi szempontból fontos, és nem hatalmi kérdés, mondta.