Egy rendőr zokon vette Novák Előd ávósozását

2010.12.21. 07:10
Felfüggesztette Novák Előd mentelmi jogát a parlament keddre virradó éjszaka. A képviselőt - saját elmondása szerint - egy olyan rendőrtiszt jelentette fel becsületsértésért, akit a 2006-os rendőri fellépések során ávósnak nevezett.

Novák Előd mentelmi jogának felfüggesztését az országgyűlés hétfőn 285 igen, 5 nem és 3 tartózkodással támogatta. A mentelmi jog felfüggesztését a jobbikos képviselők is megszavazták.

Korábban az Országgyűlés mentelmi bizottsága is javasolta a mentelmi jog felfüggesztését. Rubovszky György a testület KDNP-s elnöke múlt hét kedden elmondta, hogy közvádas ügyről van szó, a képviselő ellen büntetőeljárás folyik, de részleteket nem kívánt közölni.

Novák Előd
Novák Előd

Novák Előd azonban elmondta: azért indult ellene eljárás, mert a 2006. őszi rendőri fellépések kapcsán ávósnak nevezetett egy rendőrtisztet. A rendőrtiszt ezt követően becsületsértésért feljelentette őt. A mentelmi jog kapcsán hozzátette: maga is kéri annak felfüggesztését, hiszen a Jobbik a képviselők mentelmi jogának eltörlése mellett van.