A nyíregyházi függetlenek nem indítják polgármesterjelöltjüket

2010.09.07. 13:16

A Függetlenek Egyesülete, bár összegyűlt a megfelelő számú ajánlószelvény, mégsem indította el polgármesterjelöltjét Nyíregyházán - közölte a szervezet a nyírségi nagyvárosban tartott sajtótájékoztatóján, kedden. Az egyesület a Nyíregyházán kialakult politikai helyzetre tekintettel arra a következtetésre jutott, hogy nem nyújtja be a Giba Tamás indulásához összegyűjtött ajánlószelvényeket - mondta Póka Imre, a szervezet elnöke.

Szavai szerint a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen - ahol a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP állított polgármesterjelöltet - értelmetlenül nagy a pártok marakodása a tisztségért. A sehová sem vezető torzsalkodásban a Függetlenek Egyesülete nem kíván részt venni, csillapítva ezzel is a "vad politizálást" - fogalmazott.

Póka Imre hangsúlyozta, hogy az egyesület a szakmaiságot, a város és a városlakók érdekeit képviselte eddig, illetve ezután is ezt akarja képviselni a közgyűlésben, s nem hajlandó semmilyen "pártpolitika-jellegű elhajlásra egyik oldal irányában sem". Póka megemlítette: 1994 óta összesen 27 helyi önkormányzati képviselőt "adtak" a helyhatósági közgyűlésbe, s 16 éve tagjai a várost vezető koalíciónak is. Az októberi újabb önkormányzati választáson is mind a 15 szavazókörzetben lesz jelöltjük, és természetesen kompenzációs listát szintén állítottat - fűzte hozzá.

Az elnök elmondta: Giba Tamás, jelenlegi független alpolgármester, egyetértett azzal, hogy még idő előtt visszaléptették az indulástól, tekintettel az "elvadult kampányra".