A rédei polgármester nem lép vissza

2010.09.06. 13:46
Pölöskei József hétfőn nyilatkozva durva kampányfogásnak nevezte a hétvégén kirobbantott botrányt. A polgármester a nőt nem ismerte, csak a botrány kirobbanása után tudta meg, hogy tanárnő, de nem Rédén dolgozik.

Réde polgármestere a személyét lejáratni "hivatott", az interneten megjelent videofelvétel ellenére nem lép vissza a jelöltségtől, az októberi önkormányzati választáson függetlenként újraindul a posztért.

A Youtube videomegosztó portálon közzétett videófelvételen látható volt, hogy egy táncosnő a melltartóját a félmeztelen polgármester fejére húzza, majd az ölébe ül és erotikus pózokat mutatnak be. A jelenetet egy néző mobiltelefonnal rögzítette, majd feltette a világhálóra. A felvétel megjelenésére a Hír Televízió hívta fel a figyelmet.

"Durva kampányfogás, hogy a Hír TV az ajánlószelvények leadása után egy nappal egy négy hete készült videóra hívta fel a figyelmet, amelyen, nyilvános rendezvényen, egy sztriptíztáncosnő produkciójában szerepeltem" - mondta a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere.

"Azért vállaltam el a fellépést, mert a hölgy egy megbízható partnert keresett, aki nem csinálja vele azt, amit a férfiasság diktál. Amikor a vetkőzést befejezte, már nem voltam vele együtt a színpadon" - idézte emlékeit Pölöskei József, hozzátéve, hogy tizenegyedik alkalommal tartottak motoros találkozót a faluban, és a programban késő éjjel már többször volt sztriptíz.

Pölöskei József és a táncosnő
Pölöskei József és a táncosnő

Pölöskei József elmondta, hogy a táncosnőt nem ismerte, és csak a botrány kirobbanása után tudta meg, hogy tanárnő, de nem Rédén dolgozik.

Pölöskei József 22 éve vezeti a települést, presbiter és Réde díszpolgára is egyben, 2006-ban szerepelt az MSZP megyei listáján, de végül nem került be a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlésbe.