Bőn két polgármesterjelöltet támogat a KDNP

2010.09.16. 09:24

Két polgármesterjelöltet is támogat a Kereszténydemokrata Néppárt a Vas megyei Bő községben, derül ki az Országos Választási Iroda honlapján vezetett nyilvántartásból. Hajós Attila a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltje, ellenfele,  Pados Róbert pedig a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum Egyesület közös jelöltje. Mindkettejüket augusztus 31-én vették nyilvántartásba.

Kun László Vas megyei főjegyző, a területi választási iroda (tvi) vezetője az MTI érdeklődésére azt mondta: jogértelmezési kérdésről van szó, amelyben azt kellett eldönteni, hogy a KDNP és a KDNP-Fidesz-Nemzeti Fórum Egyesület két külön jelölőszervezetnek számít-e. A helyi választási bizottság úgy döntött, hogy igen, és mivel a határozatot senki nem fellebbezte meg, jogerőre emelkedett. Utólagos jogvitára pedig nincs lehetőség, mondta a főjegyző.

Az MTI pártközeli forrásból úgy értesült, hogy a furcsa, ám az országban nem példa nélküli helyzetet a KDNP-n belüli pillanatnyi kommunikációs zavar okozta. Ezt azonban utólag már nem lehet és nem is volna értelme feloldani, hiszen csak ez a két jelölt indul a polgármesterségért a Vas megyei községben.