Két Jobbik-listát is beadtak Somogyban

2010.09.07. 19:04 Módosítva: 2010.09.07. 21:51
Az OVB elutasította a Jobbik Somogy megyei elnökének fellebbezését, így a területi bizottság pénteken nyilvántartásba vett listája marad. Futó Tibor is benyújtott egy listát, amellyel azonban Vona Gábor nem őt bízta meg. A megyei elnök szerint a másik meghatalmazás hiányos.

Marad a Jobbik Somogy megyei, a területi választási bizottság által elfogadott listája, mert az Országos Választási Bizottság (OVB) elutasította a párt megyei elnökének fellebbezését.

A Somogy Megyei Területi Választási Bizottsághoz két különböző területi lista érkezett a Jobbiktól, mindkettőhöz csatolták Vona Gábor pártelnök meghatalmazását is.

A Somogy Megyei Területi Választási Bizottság pénteki határozatában az egyik listát azért utasította el, mert Vona Gábor pártelnök megkeresésükre azt mondta, Futó Tibort, a párt megyei elnökét nem bízta meg a listaállítási nyomtatvány beadásával. A megyei bíróság még aznap nyilvántartásba vette a Jobbik másik - a Vona megbízásából eljáró Varga Ildikó által benyújtott - területi pártlistáját.

Futó Tibor azonban fellebbezéssel fordult az OVB-hez, többek között azt állítja, hogy a másik meghatalmazás hiányos.

Az OVB-ülésen megjelenő Szabó Gábor pártigazgató megerősítette, hogy csak Varga Ildikónak volt meghatalmazása a területi lista benyújtására, a másik lista leadásával pedig szerinte megkerülték a pártvezetést. Az OVB egyhangú döntéssel utasította el Futó Tibor fellebbezését.