Ki az önkormányzati választások legjobb nője?

2010.09.24. 19:08
Október 2-án megmérettetnek az Indexen a 2010-es önkormányzati választások képviselőjelöltnői, de ezúttal valószínűleg nem a pártszimpátia, hanem az egyéni adottság dönt majd a szavazáson. Az elérhető adatbázisokból indulásként bemutatunk 12 jelöltet, de a szélesebb merítéshez az olvasók segítségét kérjük.

Most először nem lesz kampánycsend a választások előtti napon. Október 2-án az Indexen ezért szavazni lehet majd az önkormányzati képviselőkre, legalábbis a nőkre, és azok közül is a legcsinosabbakra. Az elérhető adatbázisokból összegyűjtöttünk 12 dögös jelöltnőt, de a jelöltek több mint felét nem ismerjük. Ezért az olvasók segítségét kérjük.

Küldjön jelöltnőket nekünk

Ha ismer választókörzetében bombázó jelöltet, kérjük küldje be jövő hét péntekig, azaz október 1-ig a jelölt szórólapját (postán, beszkennelve, mobillal lefotózva, dagerrotípián, bárhogy) vagy internetes elérhetőségét, emelve ezzel lakóhelyének fényét, ismertségét.

Az eddigi legszebb jelöltnők:

cservek agnes

Cservék Ágnes, az MSZP I. kerületi képviselőjelöltje. Szűkszavú életrajza szerint végzettsége: PTE szociológia, BCE igazgatásszervező. 2002 és 2006 között önkormányzati képviselő volt Pécsett.

 
csiba katalin

Csiba Katalin az LMP VII. kerületi képviselőjelöltje. 28 éves környezetvédő civil. Erzsébetvárosban nőtt fel, majd Pécsett végzett biológusként. Korábban ökokertészként dolgozott egy európai önkéntes programban, később természetvédelmi idegenvezető volt fokozottan védett barlangban.

 
demeter marta

Demeter Márta, az MSZP zuglói képviselőjelöltje. Életrajza szerint 27 éves, a Gábor Dénes Főiskola biztonság- szervező szakirányára járt. 2004-től pénzügyi tanácsadással foglalkozik.

 
garay rita

Garay Rita, a Fidesz-KDNP tótkomlósi polgármesterjelöltje. A tótkomlósi városháza korábbi jogi és közoktatási osztályának ügyintézője 2009 júniusában menyerte az időközi választást, azóta a helység polgármestere.

 
franko anna

Hoczáné Frankó Anna, a Jobbik encsi polgármesterjelöltje. 30 éves, gyemekkora óta Encsen él, immáron férjével és hétéves kislányával. Fogtechnikusi és tanítói végzettsége van, idén szeptembertől a Miskolci Egyetem joghallgatója.

 
laukonidesz lilla

Laukonidész Lilla, a Fidesz-KDNP békásmegyeri képviselőjelöltje. 29 éves, születése óta Óbudán él. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola nyolcosztályos gimnáziumában érettségizett, majd tanári és közgazdász végzettséget szerzett. Jelenleg egy pénzintézetnél dolgozik.

 
menyhart zsofi

Menyhárt Zsófia, az LMP II. kerületi képviselőjelöltje. A párt honlapján annyit lehet megtudni róla, hogy jövendőbeli építészként látja városaink fenntarthatatlanságát, melyre a II. kerületnek reagálnia kell.

 
pogacsas mariann

Pogácsás Mariann, a Jobbik hajdúböszörményi képviselőjelöltje. Édesapján keresztül ismerte meg a Jobbik célkitűzéseit és kapcsolódott be az új erő hajdúdorogi szervezetének munkájába. Kétgyermekes családanya.

 
pulay gloria

Pulay Glória, az LMP II. kerületi képviselőjelöltje. Bemutatkozójából csak annyi derül ki, hogy a kerületben élve látja, hogy az építkezések engedélyezése milyen "laza", ezért fokozná az átláthatóságot. Szeretné, hogy Budán létrejöhessenek olyan vonzó kulturális és találkozási pontok, amilyenek Pesten is megtalálhatóak.

 
ratonyi flora

Rátonyi Flóra, a Fidesz-KDNP zuglói képviselőjelöltje. Bemutatkozása szerint nemzetközi Kommunikáció szakon végzett a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. Főiskolai évei alatt dolgozott riporterként az Echo Tv-nél, majd újságíróként a Magyar Távirati Irodánál.

 
solymari gabriella

Solymári Gabriella, az MSZP VII. kerületi képviselőjelöltje. 1980-ban született Budapesten. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen számvitel szakon végzett. Dolgozott a Parlamentben, az Esélyegyenlőségi Kormányhivatalban. Jelenleg a Budapesti Esélyek Háza vezetője.

 
tutto kata

Tüttő Kata, az MSZP XII. kerületi képviselőjelöltje. 1980-ban született. 2003-ban végezte el a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát, pénzintézeti szakon. A Zsigmond Király Főiskola Nemzetközi Kapcsolatok Szakának hallgatója. 1998 és 2002 között a XII. kerületi önkormányzat képviselője, 2002 óta fővárosi közgyűlési képviselő.