Plakátátragasztókat fogtak Budapesten

2010.10.01. 16:51

Rongálás miatt állították elő a VII. kerületi rendőrök azt a két pártaktivistát, akik egy másik párt hirdetményeire ragasztották saját pártjuk plakátját Budapesten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken azt közölte: állampolgári bejelentés alapján állították elő a kerületi kapitányság munkatársai a két férfit, de őrizetbe nem vették őket.

A BRFK hozzátette: az ügy bírósági hatáskörbe tartozik, ezért a VII. kerületi kapitányságon csak előkészítik a bírósági eljárást. Ennek során nyilatkoztatják a kampányirodát a rongálási kárról, melynek függvényében indulhat meg a szabálysértési eljárás.

Az MSZP csütörtök este közölte, hogy két pártaktivistájukat előállították a rendőrök és több mint két órán át bent tartották őket a VII. kerületi kapitányságon. Török Zsolt, a párt szóvivőjének tájékoztatása szerint a két aktivista szabályos helyen, de egy másik párt plakátjait leragasztva tette fel a szocialisták plakátjait, ezért el is ismerték a szabálysértést. Megjegyezte: az más kérdés, hogy azért ragasztották felül az ott lévő plakátokat, mert az eredetileg oda kitett MSZP-s falragaszokat is leplakátolta egy másik párt.