Van Damme Tibi ünnepelhet, de Tökfej elbukott

2010.10.04. 13:37 Módosítva: 2010.10.04. 14:03
Sem Meszes Mancinak, sem Csipogónénak nem sikerült bekerülnie a helyi kisebbségi önkormányzatba, Rostás Tibor Pampara és Van Damme Tibi azonban sikerrel vette az akadályt. Tiszabőn kevés szavazata volt a bekerüléshez Sántaguszti Fiának, Sándor Ferenc Fika Fiának, Kopasz Ödönnek és Mága Izidor Bunyónak, de Náni Zoli és Mányi István Bunda ott lesz a képviselő-testületben.

Az önkormányzati és a kisebbségi önkormányzati választás éjszakáján nem volt elég idő és energia arra, hogy minden fontos jelölt eredményére figyeljünk, pedig Tarlós Istvánon és Botka Lászlón túl is van önkormányzatiság.

Meszes Manci és Csipogóné is elbukott

Kimaradt a hírekből, hogy sikeres választást tudhat maga mögött Bodroghalmon Karcsi, Tikó és Van Damme Tibi. A szavazók pontosan követték választási plakátjuk útmutatásait, és az összes jelöltet beikszelték Bodroghalom kisebbségi önkormányzatába.

Van Damme Tibi ünnepelhet
Van Damme Tibi ünnepelhet

Nem volt szerencséje viszont Gyöngyösön Meszes Mancinak és Bobónak a kisebbségi választásokon. Az eredményekből az látható, hogy "Lakatos Margit Meszes Manci" azért egy szavazattal (összesen 29) rávert "Lakatos György Bobóra".

Hevesben hiába küzdött a kisebbségi önkormányzati helyért Csipogóné (Balogh Jánosné) és Nagy Sándor Tojás, Molnár Ferenc Búzás viszont bekerült a testületbe.

Hatvanban Csiríz Laci és Baranyi János Duli kisebbségben maradt a kisebbségi helyekért folytatott ádáz küzdelemben Vidák László Matyival, Baranyi Attila Kopasszal és Baranyi Lajos Dezső Csocsóval szemben.

Fika Fia és Kopasz Ödön

Ha már vicces nevekről van szó, ebben a kategóriában egyértelműen Tiszabő aratott. A település képviselőtestületébe bekerült Mága Zsolt Postás, Mága Zoltán Náni Zoli és Mányi István Bunda is.

De ez még semmi.  Itt indult ugyanis Blága László Ferde, Csik István Pacal, Surányi Gusztáv Sántaguszti Fia és Sándor Ferenc Fika Fia is. És akkor még nem beszéltünk a Mága-klánról, amely meghatározó tényezővé akart válni a tiszabői politikában, de minden nem fértek be a hatfős képviselőtestületbe (Náni Zolin és a Postáson kívül, ugye). Ők mintha egy Lázár Ervin-meséből léptek volna elő. Vegyük sorra a neveket:

  • Mága Dezső Kopasz Ödön
  • Mága Izidor Bunyó
  • Mága Gyula Pipás Gyuszi Fia
  • Mága Dezső Csudi
  • Mága Csaba Marcsa Fia
  • Mága Gyula Kis Gyula Fia
  • Mága István Veres Fia

És ki ne hagyjunk még valakit a tiszabői lokális politikából: Nagy Kálmán Kis Kálmán Fiát.

Ésikék és Fodorék

És itt van egy másik család. Nagy erőkkel indult a tiszamogyorósi önkormányzati választáson az Ésik-família. Jelöltette magát Ésik Andrásné, Ésik Attiláné, Ésik Bálint, Ésik Irén és Ésik Károlyné. Családon belüli politikai nézeteltérésre utalhat, hogy míg mindannyian függetlenként vágtak bele a harcba, Ésik Elemér a Jobbik támogatásával szállt ringbe. A család komoly eredményekről számolhat be: a polgármester Ésik Bálint lett és a képviselőtestületbe bekerült Ésik Andrásné is. A négytagú testületben viszont mindjárt két Fodorral találta szembe magát: Fodor Bélával és Fodor Lajossal.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályiban a Varga Gyula Picur és a Máté Béla Vállalkozó nevű úrnak is sikerült bekerülnie a cigány kisebbségi önkormányzatba. Sőt Máté Béla Vállalkozó 356 szavazattal független jelöltként a település képviselő-testületébe is bekerült. Csak egy MSZP-s jelölt kapott többet nála.

Nem mindenki volt azonban ilyen sikeres Ópályiban. A függetlenként induló Nagy Sándor Tökfej keményen küzdött, de végül a 30 szavazat nem volt elegendő a képviselőtestületbe való bekerüléséhez.

Pampara

Ezúton is gratulálunk Rostás Tibor Pamparának, hogy a Lungo Drom képviseletében bekerült a bácsalmási cigány kisebbségi önkormányzatba.

Hogy teljesebb képet kapjanak a választásokról, végezetül még közlünk néhány stratégiai fontosságú eredményt az alsószentmártoni egyéni listás választásról:

  • Petrovics László Maci, független, 130 szavazat, képviselő lett
  • Jovánovics Mihály Mazsola, független, 98 szavazat, nem jutott
  • Jovánovics László Vicces, független, 68 szavazat, nem jutott be
  • Mitrovics Miklós Picúr, független, 83 szavazat nem jutott be