A Jobbik beperli a Magyar Hírlapot

2010.03.09. 15:03 Módosítva: 2010.03.09. 15:04
A lap kész tényként számolt be Vona Gábor állítólagos félrelépéséről, pedig a párt szerint hack-ről van szó.

A Jobbik rágalmazás miatt bepereli a Magyar Hírlapot, mivel a párt szerint a napilap keddi számában tényként közölte a Vona Gábor Jobbik-elnök házasságtöréséről szóló hazug internetes állításokat, közölte Novák Előd sajtófőnök.

A Magyar Hírlap egy ismeretlen által készített honlapra hivatkozva azt írta, hogy a nős Vona Gábor a szintén házas Pogácsás Mariannal, a Jobbik hajdúdorogi képviselőjelöltjével folytatott intim hangvételű magánlevelezést.

Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke hétfőn közleményben cáfolta a fenti állításokat, és azt közölte, hogy Vona Gábor tavaly már megszüntette iwiw-adatlapját, amelyet szerinte talán titkosszolgálati eszközökkel feltörtek, a nevében esetleg provokatív üzeneteket is küldve.

A párt alelnöke kedden elmondta: a Jobbik elsőként az Országos Választási Bizottságnál (OVB) tesz feljelentést, mivel jelenleg ettől a testülettől remélhetik a leggyorsabb jogorvoslati lehetőséget. A Jobbik ezt követően sajtó-helyreigazítási pert is indít és polgári peres kártérítést is követel.

Nem ez az első csörte a Fidesszel nyíltan szimpatizáló Magyar Hírlap és a Jobbik között. Bayer Zsolt, a lap publicistája február 27-én szólította meg Vona Gábor pártelnököt, számon kérve rajta a Jobbik szórólapján olvasható "Húsz évet a húsz évért" szlogent, emlékeztetve arra, hogy Vona 2002-ben belépett Orbán polgári körébe.

Vona néhány nappal később a Jobbik honlapján válaszolt. Azt írta, akkor még hitt benne, de szerinte fontosabb az a kérdés, miért lépett ki a polgári körből: nem akart részt venni egy "jobb-liberális párt újjászervezésében".