A választásokig bezárták az MDF budapesti választmányát

2010.02.19. 20:02 Módosítva: 2010.02.19. 20:02

Az MDF országos választmánya (ov) április 25-ig magához vonta a budapesti választmány jogkörét, jelentette be az országos választmány pénteki ülése utáni sajtótájékoztatón Makay Zsolt.

Az ov elnöke közölte, hogy a budapesti választmány április 25-ig nem tarthat ülést és döntéseit a választásokig az országos választmány hozza meg. Hozzátette, a budapesti választmány elnöke Lévai Zoltán maradt. Egyúttal visszaállították az összes fővárosi kerületi szervezet működését.

Múlt pénteken Dávid Ibolya felfüggesztette az MDF öt - a III., a IV., a IX., a X. és a XXI. - kerületi szervezetének működését.

Elhangzott, hogy az MDF országos választmányáról a testület elnökségére és a párt országos elnökségére ruházták át azt a jogkört, hogy töröljék minden olyan szervezet, illetve személy tagsági jogát, aki az országos választmány többségi döntésével meghozott bármely határozata ellen nyilvánosan szót emel.

Közölte, hogy a határozatokat a jelenlévők több mint 90 százaléka elfogadta. Az ülésen az ov 93 tagjából 63-an voltak jelen és ketten-ketten szavaztak nemmel, illetve tartózkodtak.

Makay Zsolt közölte, az országos választmány megállapította, hogy az MDF időarányosan megfelelő módon gyűjti az ajánlószelvényeket. Kijelentette, hogy a jövő hét elején közel 30 jelölt leadhatja az ajánlószelvényeket, és a jövő hét végére várhatóan minden választókörzetben begyűjtenek 500 körüli ajánlószelvényt. Meglátása szerint a jelöltállítást képesek végigvinni március 19-ig.